Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗ​​​ΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΩΣ Ν.Δ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ​​​…ΣΤΟΝ ΚΑΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι πια γεγονός ότι ο… κύριος Καψής νομιμοποίησε όλες τις αποφάσεις της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ στην Βουλή εγκρίνοντας ουσιαστικά τα πάντα από τα πεπραγμένα της ! “Η ΕΡΤ έχει μειώσει τα έξοδα της στο μισό...
έκανε προσλήψεις με κριτήρια με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ τόνισε ο κύριος Καψής ενώ διαμαρτύρονται και είναι φυσιολογικό να διαμαρτύρονται όλοι όσοι δεν προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά και όσο για τις εξωτερικές παραγωγές έχουν μειωθεί σημαντικά τόνισε ο υπουργός”
Ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου αντέδρασε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι:

“Καμία οικονομία δεν έχει γίνει στην… ΕΡΤ οι αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών δίνουν και παίρνουν χωρίς καμία διαδικασία με απευθείας αναθέσεις και χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η προεκλογική περίοδος που διανύουμε κατασπαταλάτε δημόσιο χρήμα ενώ πολλές υποθέσεις όπως το chambions league έχουν σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα κο Πεπόνη για διερεύνηση.Ο κύριος Κεδίκογλου τόνισε επίσης ότι η Ν.Δ. θεωρεί “άκυρες” όλες τις αποφάσεις της ΕΡΤ και δεν πρόκειται να τις υιοθετήσει ως κυβέρνηση…Όσο για την περικοπή εξόδων… τόνισε ό κύριος Κεδίκογλου ότι προέκυψε από τις απολύσεις του προσωπικού της ΕΡΤ αφού απομακρύνθηκαν 1500 άτομα!Ενώ έκανε ειδική αναφορά για τις προσλήψεις λέγοντας ότι απομακρύνθηκαν έμπειροι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ χωρίς καμία διαδικασία την οποία κατήγγειλε και η ΕΣΗΕΑ” !!!

Το ερωτήματα πάντως για την ΕΡΤ εντοπίζονται στα εξής σημεία:

1ον Για ποια οικονομία μιλά ο κύριος Καψής; Γίνεται ή δε γίνεται σπατάλη τις τελευταίες ημέρες σε εξωτερικές παραγωγές εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις εν όψι εκλογών για να προλάβουμε να κάνουμε τις παραγωγές ; Φυσικά και ΝΑΙ!

2ον Ποια έξοδα μειώθηκαν.. αφού έγινε σφαγή απολύσεων στην ΕΡΤ περί τις 1500 απολύσεις με ταυτόχρονες μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων για αυτά τα έξοδα μιλάμε ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ!

3ον Για ποια κριτήρια που μπήκαν για πρώτη φορά στην ΕΡΤ προσλήψεων δημοσιογράφων μιλάει ο κύριος Καψής και επικαλέστηκε και την ΕΣΗΕΑ ; ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!

4ον Για πια νομιμότητα του champions league γίνετε λόγος από τον κύριο Καψή ; ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΡΑΣ!

5ον Από πότε η διοίκηση της ΕΡΤ… νομιμοποιείται γιατί νομιμοποιείται όπως τόνισε ο κύριος Καψής να κάνει δωρεές κτιρίων που έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για να μην πληρώνει ενοίκιο! ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

6ον Όλα είναι τέλεια… και άψογα για τον κύριο Καψή αφού τα νούμερα παρουσιάζονται κουρεμένα άρα μοιράζουμε παραγωγές ασύστολα με ότι απέμεινε ενώ λόγω οικονομίας κάνουμε την “Γιουροβίζιον” απευθείας ανάθεση στην UNIVERSAL χωρίς να έχουμε κανένα έσοδο όπου τόσα χρόνια γινόταν χαμός από τις δισκογραφικές εταιρείες και γέμιζαν τα ταμεία της ΕΡΤ ενώ τώρα δεν μπήκε ούτε ένα Ευρώ στην εταιρεία που μπήκε;

Άρα απαντήσεις δεν δόθηκαν.. και ούτε θα δοθούν ουσιαστικά από κανέναν…Καψή!

Η παρούσα διοίκηση θα είναι αντιμέτωπη με τις πράξεις της δηλαδή: ανεργία, σπατάλες, απευθείας αναθέσεις ,βολέματα κολλητών κλπ όπου περιγράφονται εμπλουτισμένα με ωραίες λέξεις και αριθμούς χωρίς να υπολογίζεται όμως ότι πίσω από τα νούμερα και αριθμούς κρύβονται άνθρωποι… άνθρωποι που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στην χωματερή με το άλλοθι της οικονομίας και του μνημονίου με κύριο στόχο να ζήσουν πλουσιοπάροχα… κάποιοι… ειδήμονες διαχειριστές με πολλά κόμπλεξ πολιτικά, προσωπικά, συμφεροντολογικά, ρουσφετολογικά,ταυτότητος, ψυχολογικά νεοπλουτίστηκα…!

Κάπου εδώ όμως όλα τελειώνουν,

Υπάρχει ελπίδα…!

Σας ευχαριστώ…

FIMOTRO