Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το (ναυάγιο με το) PSI “ξεκλειδώνει” τις εκλογές


Του Μάνου Οικονομίδη

Δυστυχώς για τη χώρα, η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το κλίμα και την εικόνα που εξέπεμπαν αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, όλο το προηγούμενο διάστημα. Το IIF με μια ανακοίνωση εκκωφαντικά… ωμή, αποκάλυψε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το PSI, σε πείσμα του κλίματος συγκρατημένης αισιοδοξίας που εξέπεμπε το Μέγαρο Μαξίμου.
Με αποτέλεσμα, να ακολουθήσει μπαράζ… καταστροφολογίας από τα διεθνή ΜΜΕ, με πλέον μελαγχολική την πρόβλεψη των Financial Times ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα γίνει η πρώτη κυβέρνηση ανεπτυγμένης χώρας, τα τελευταία 60 χρόνια, που θα υποστεί μια συνολική χρεοκοπία στο δημόσιο χρέος της.
Σε συνδυασμό με την πληροφορία περί επικείμενης απώλειας της αξιολόγησης… φετίχ ΑΑΑ, που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα η Γαλλία, λόγω της πρόθεσης της Standard & Poor’s να την υποβαθμίσει, αλλά και της συντονισμένης κίνησης κερδοσκοπικών funds του εξωτερικού να «σπρώξουν» τις εξελίξεις στην κατεύθυνση της χρεοκοπίας, προκειμένου να απαιτήσουν το ξεκλείδωμα των CDS, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά βαρύ.
Εκ των πραγμάτων, και στο περιθώριο του σκηνικού ρήξης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται στο προσκήνιο, και μάλιστα… με άλματα, η διέξοδος των πρόωρων εκλογών, ως πολιτική απάντηση στην κρίση. Προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του. Χωρίς… ενδιάμεσους.

statesmen.gr