Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Μιραλάς είχε... δόξα και χάρη "kαθάρισε" στην επιστροφή του Ντιόγκο!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το «δράμα» του «Καυταντζογλείου» και επέστρεψε στις νίκες με κορυφαίο τον Βέλγο στο 3-1 επί του Λεβαδειακού. Θετικός ο Ντιόγο στην επιστροφή του!
Ο Μιραλάς πέτυχε δύο γκολ και «τράβηξε» το κουπί όταν ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα από τον Λεβαδειακό, που απέιλησε πολλές φορές την εστία του Μέγιερι με αντεπιθέσεις – φαρμάκι, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ έδειξε πως η αναζήτηση τερματοφύλακα από τους «ερυθρόλευκους» ίσως πρέπει να γίνει από άλλη βάση (3-1).

Ο Πρωταθλητής μπήκε με διάθεση να πιέσει και να κλείσει τον Λεβαδειακό στη περιοχή του, ωστόσο οι Βοιωτοί πολύ γρήγορα ισορρόπησαν και δημιούργησαν «βραχυκύκλωμα» στο υπερφορτωμένο κέντρο του Ολυμπιακού, που δεν έκανε παιχνίδια από τα πλάγια.
Πήγαινε έτσι στράφι η ενέργεια του Ντιόγο, ο οποίος στην επιστροφή με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν καλός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο της απουσίας του από την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος φορ πίεσε σωστά και έπαιρνε καλή θέση μέσα στην περιοχή, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του β' μέρους, λίγο πριν γίνει τελικά αλλαγή και κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας!
Στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ ο Λεβαδειακός είχε… προειδοποιήσει πολλές φορές τους «ερυθρόλευκους» πως αν ήθελαν να αποφύγουν ένα δέυτερο «ηλεκτροσόκ», έπειτα από αυτό της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στη Δόξα, θα έπρεπε να συνέλθουν!
Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Βαλβέρδε διατήρησε ανέπαφη την εστία της λόγω του Μπάλαζ Μέγιερι! Ιδού τι συνέβη…
Στο 9', ο Ναπολεόνι βρέθηκε προ του γκολ (!)... αλλά ο Μέγερι έπεσε σωτήρια στα πόδια του και ύψωσε «στοπ» στο 0-1!!!
Στο 16' μετά από λάθος του Μαρκάνο, ο Ισπανός έδωσε την ευκαιρία για αντεπίθεση πάλι στον Ναπολεόνι, που... καθυστέρησε!
Στο 23΄ ο Ζαουί έφυγε μόνος του μπροστά, αλλά υποδείχθηκε οφ σάιντ, που δεν υπήρχε!
Στο 34' ο Σουμπινιο με μπαλιά - τρύπα έβγαλε σε πολύ καλή θέση τον Κούρμπο, αλλά τον πρόλαβε ο Μέγιερι!
Στο 38' ο Κούρμπος βρέθηκε και πάλι σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά και πάλι ο Μαγυάρος γκολκίπερ ήταν έτοιμος, ώστε να βγει εγκαίρως, να επέμβει και να σώσει τον Ολυμπιακό!
Επειτα από όλα αυτά, ήρθε να επιβεβαιωθεί ο νόμος που αναφέρει πως «όποιος χάνει τις ευκαιρίες, συνήθως δέχεται γκολ!»
Στο 41' ο Ιμπαγάσα που κλήθηκε να εκτελέσει ένα φάουλ από αριστερά έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Βοιωτών και με κεφαλιά… ο Κούρμπος αυτή τη φορά… σκόαραρε, αλλά εις βάρος της ομάδας του (1-0)!
Μάλιστα, πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 44' ο Αργεντινός έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μιραλάς μέσα στην περιοχή και ο Βέλγος δέχτηκε με… ικανοποίηση το «δώρο» του συμπαίκτη του (2-0)!
Το… νερό έμοιαζε να είχε μπει στο αυλάκι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν λίγο χαλαρά στην επανάληψη, με τον Ντιόγο να ξεχωρίζει στην επίθεση για τη διάθεσή του να πιέσει και να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο!
Ωστόσο, ο Ναπολεόνι στο 65' σε μία ακόμη πολύ ωραία αντεπίθεση των Βοιωτών σημάδεψε σωστά και κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μέγερι, έπειτα από 715 ολόκληρα λεπτά (2-1)!!!
Τα «καρδιοχτύπια», όμως» διήρκησαν λίγο στο Φάληρο, αφού στο 67' μετά την ωραία σέντρα από δεξιά του Μανιάτη, ο Μιραλάς δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει και πάλι πλεονέκτημα δύο γκολ στην ομάδα του (3-1) και να σημειώσει το 11ο φετινό του τέρμα στη Σούπερ Λίγκα!
Μέχρι το τέλος, του ματς και ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να δημιουργήσει και πάλι τις προϋποθέσεις για να «επιστρέψει» στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.
Πιο κοντά σε αυτή την προοπτική έφτασε στο 85' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς, ο Ιωάννου με εξ επαφής κεφαλιά απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή προσέκρουσε σε «ερυθρόλευκο» και πέρασε κόρνερ.
Μετά από τη νίκη του, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 40 βαθμούς, είναι πρώτος στη βαθμολογία, έστω και με τρεις αγώνες περισσότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (33β.).
Τα κέρδη για τον Βαλβέρδε υπήρξαν σαφώς η εκτελεστική δεινότητα του Μιραλάς που δήλωσε «παρών» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, η επιστροφή του ορεξάτου Ντιόγο, αλλά κυρίως αυτή του Ιμπαγάσα, που έκανε αυτό που τόσο πολύ έλειψε στον Ολυμπιακό στα προηγούμενα ματς. «Εφτιαξε» παιχνίδι και «άνοιξε» την άμυνα του αντιπάλου!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Μακούν (65' Ορμπάιθ), Φουστέρ, Μιραλάς, Ντιόγο (70' Αμπντούν)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64' Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76' Πόποβιτς)

goalnews.gr