Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς έπεσε ληστής στα Μέγαρα

Αθήνα
Ληστής έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πάχη Μεγάρων.

Νωρίτερα, «γάζωσε» με καλάσνικοφ αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού ενώ μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του δράστη και επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί του, συνελήφθη.

Όλα άρχισαν μετά τη ληστεία καταστήματος στην Ελευσίνα, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την οποία η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε ειδοποίηση ότι αναζητείται ύποπτο όχημα μάρκας Alpha Romeo.

Αυτοκίνητο της Ασφάλειας Μεγάρων με συμβατικές πινακίδες που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε στο 42ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μεγάρων, ένα όχημα που ταίριαζε στην περιγραφή και στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μία γυναίκα συνοδηγός.

Ακολούθησε καταδίωξη, ως την στιγμή που ο οδηγός του ύποπτου οχήματος σταμάτησε, έβγαλε όπλο και «γάζωσε» το περιπολικό, τραυματίζοντας έναν εκ των αστυνομικών.

Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στο δράστη και σε αστυνομικούς που είχαν σπεύσει προς ενίσχυση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πιθανώς και ο δράστης στο πόδι.

Παρά τον τραυματισμό του, ο δράστης διέφυγε στις παρακείμενες εκτάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες, τον εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής κοντά στις γραμμές του προαστιακού σιδηρόδρομου και ακολούθησε νέα ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη.
Newsroom ΔΟΛ