Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πήρε τη...Δόξα, γλίτωσε το...Δράμα o Παναθηναικός στο 88΄.

Το γκολ του αρχηγού του στο 88' γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το... κάζο που υπέστη ο Ολυμπιακός κόντρα στη Δόξα και τον έφερε σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη... φωτιά αλλά δεν κάηκε. Η Δόξα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και κόντρα στους “πράσινους” και κράτησε το μηδέν μέχρι το 88'. Σε εκείνο το σημείο ο Κώστα Κατσουράνης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, έδωσε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο.
Οι γηπεδούχοι ήταν φλύαροι στο πρώτο μέρος και πιεστικοί στο δεύτερο, ενώ η Δόξα Δράμας αμύνθηκε μαζικά σε όλο το ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος και στο 54' άγγιξε το γκολ. Ο Κουίνσι σούταρε, ο Σέρεμετ απέκρουσε και ο Τοτσέ για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σπρώξει τη μπάλα στην άδεια εστία.
Όσο τα λεπτά πέρναγαν η πίεση γινόταν πιο ασφυκτική αλλά οι ευκαιρίες ήταν λίγες λόγω της πολυκοσμίας στην περιοχή της Δόξας.
Τα συνεχόμενα κόρνερ του Παναθηναϊκού έφεραν τελικά αποτέλεσμα. Στο 88΄ μετά από φάση διαρκείας ο Μαυρίας σούταρε, οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή και ο Κατσουράνης με σουτ στην κίνηση λύτρωσε την ομάδα του.
Οι "πράσινοι" απέχουν μόλις ένα βαθμό από τον Ολυμπιακό και έχουν έναν αγώνα λιγότερο από τους ερυθρόλευκους.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (68' Μαυρίας), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι (68' Καραγκούνης), Λέτο, Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης):  Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος (80' Γελαδάρης), Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Μπριλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός (87' Αμπουμπακάρι), Γουέλινγκτον (71' Αραβίδης), Σοϊλέδης.