Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Π. Μπεγλίτης: Δεν υπάρχει συμφωνία Βενιζέλου – Παπανδρέου για διαρχία


Δεν υπάρχει συμφωνία Βενιζέλου – Παπανδρέου για διαρχία 


Για την πορεία μας στη συνέχεια θα ισχύσει ότι λέει το καταστατικό, τόνισε μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Μπεγλίτης, υπογράμμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προσαρμόσει την πορεία του στις εξελίξεις που υπάρχουν στη χώρα και στην Ευρώπη και κάλεσε τον Α. Σαμαρά να προσαρμοστεί και ο ίδιος σε αυτές. Η συμπεριφορά των κομμάτων στη κυβέρνηση Παπαδήμου, συμπλήρωσε, θα τεθεί ως θέμα από τον Γ. Παπανδρέου στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Λ. Παπαδήμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τρεις ταχύτητες από τον κ. Σαμαρά».

Πολιτική ανάγκη ο απολογισμός στο κίνημα

Όσον αφορά στα εσωκομματικά, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου, έχει δηλώσει με απόλυτη ευκρίνεια ότι δεν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος.
Ωστόσο, όπως είπε, «στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα, αν ήθελε ή θέλει, μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία Ε. Βενιζέλου για διαρχία και χαρακτήρισε πολιτική ανάγκη τον απολογισμό στο κίνημα.
«Η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός, πιστεύω ότι πρέπει να παλέψουμε όλοι για να βρούμε τι θα πρέπει να μας συνδέει στο μέλλον και όχι τι μας συνέδεσε στο παρελθόν» σημείωσε με νόημα.
Όσον αφορά στις μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι θα ήταν πολιτικό λάθος, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
«Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας θα λυθεί με μία μονομανή μείωση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι το πρόβλημα υπάρχει στο μη μισθολογικό κόστος.

ert.gr