Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ώρα του Αντώνη Σαμαρά

Tου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΥ

Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και η επακόλουθη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση, αναμένεται να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όσο και σε ό, τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τον ρόλο της κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τον ρυθμιστή των εξελίξεων. Με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν ως βέβαιο νικητή των επόμενων εκλογών, επομένως και ως τον πρωθυπουργό που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η προσοχή όλων στρέφεται στις δικές του πρωτοβουλίες.
Αυτή άλλωστε είναι η πραγματικότητα που προκύπτει και από το εξωτερικό, με τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Γκίντο Βεστερβέλε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, να στρέφονται στον Αντώνη Σαμαρά, ως τον πολιτικό ηγέτη ο οποίος θα έχει σε μερικούς μήνες τον ρόλο του επίσημου συνομιλητή από την πλευρά της Ελλάδας.
Στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης Σαμαρά-Παπαδήμου, η φημολογία… χορεύει. Πληροφορίες θέλουν τον μεταβατικό πρωθυπουργό να ζητάει εκ νέου, πρόσθετη στήριξη και από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ είναι πιθανόν να τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο νέας αναβολής της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο, με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης που έχει αναλάβει, για την αποκατάσταση της αρμονίας ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία. Μια αποκατάσταση που περνάει μόνο μέσα από την οδό των πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα δώσουν στην κοινωνία την ευκαιρία εκφραστεί αυθεντικά. Και να επιλέξει για το μέλλον της.

statesmen.gr