Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει την παρεμπόδιση συνάντησης εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΣΕΕ & ΕΡΓ ΦΟΡΕΩΝ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει την κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ και την παρεμπόδιση της προγραμματισμένης, για χθες, συνάντησης εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων.
Ο διάλογος αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας και η παρεμπόδισή του, όχι μόνο δεν ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά βλάπτει τα πραγματικά συμφέροντά τους».
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩ​Ν ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές του κόμματος, θεωρούν εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της Πατρίδας μας με τους Απόδημους Έλληνες και  - κατ’ επέκταση – τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές.   
Για το σκοπό αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει πρόταση νόμου – την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή – για τη ρύθμιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρχές του 2009, αλλά προσέκρουσε στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Εκφράζουμε την ελπίδα η ηγεσία και οι βουλευτές του να αλλάξουν, έστω και τώρα, τη θέση και τη στάση τους.
Είναι εθνική υποχρέωση».
 

*Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κώστας Μπούρας.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τα κύρια προβλήματα του κλάδου τους, δίνοντας έμφαση στην προχειρότητα με την οποία επιχειρείται η αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.
Επίσης κατήγγειλαν ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι προαγωγές σε θέσεις ευθύνης πραγματοποιούνται χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, γεγονός που επιτείνει την αρρυθμία στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Ο κ. Μπούρας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα  στον τρόπο λειτουργίας των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και θα στηρίξει κάθε σχετική πρωτοβουλία.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η αμοιβαία ενημέρωση και ο διάλογος, αφού ειδικά στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές είναι καθοριστικός για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας μας.