Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξη


Τη νέα δημιουργική και αναπτυξιακή αντίληψη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πέτρος Τατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του σώματος για το 2012, κατά την οποία ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του έτους.
Προοίμιο δρομολόγησης μιας διαφορετικής πολιτικής χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ο κ. Τατούλης,  με στόχο να συνδυαστεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων με την λειτουργία του Ταμείου ως μοχλού ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετατρέποντάς το από αδρανοποιημένο σε ουσιαστικά αξιοποιήσιμο εργαλείο.
«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε πολιτικές που να ευνοούν την επιχειρηματικότητα, ως λύση εξόδου της χώρας από την κρίση, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Για το λόγο αυτό συγκροτούμε συγκεκριμένη ατζέντα ενεργειών και στοχεύουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στο Δ. Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Αφού εξήρε την ικανότητα και εμπειρία των στελεχών του Ταμείου, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσής του με σκοπό τη σφαιρικότητα της αντίληψης, την προσβασιμότητα σε προγράμματα και την οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αντιμετώπισης του καίριου προβλήματος της ανεργίας», δήλωσε ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στη θεσμική ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας για προάσπιση του συμφέροντος του τόπου και των πολιτών.
Τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης την πολιτική αντίθεση του απέναντι στη δημιουργία φαραωνικών και πολυέξοδων έργων με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, και την στήριξη του στην πρόκριση λειτουργικών, ασφαλών και ευέλικτων έργων. Σε αυτή τη λογική, όπως υποστήριξε ο κ. Τατούλης, οφείλεται και η εξάμηνη έκρηξη των μεγάλων και σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.