Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Κατάντησε… κουραστική αυτή η Μπάρτσα

Οπως και στο πρωτάθλημα η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς, όμως η Μπαρτσελόνα ήξερε τι να κάνει. Οι Καταλανοί έφαγαν απίστευτο ξύλο, όμως γύρισαν το ματς και πήραν μισή πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey, καθώς νίκησε με 2-1 την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη.

Εντυπωσιακό είναι πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με ανατροπή μέσα "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για δεύτερη φορά στην φετινή περίοδο, ενώ στα τελευταία 7 ματς σε αυτό το γήπεδο είναι αήττητη
Η "βασίλισσα" προηγήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 11', αλλά... ως εκεί, καθώς η Μπαρτσελόνα πήρε τα ηνία του αγώνα και πέτυχε δύο γκολ με τους Πουγιόλ και Αμπιντάλ στο 2ο ημίχρονο.

Η ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" διεξάγεται ακριβώς σε μία εβδομάδα και η Ρεάλ αναζητά νίκη με δύο γκολ ή με ένα σε σκορ 2-3 και πάνω.

Η εξέλιξη του ματς

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα και έκανε εξαιρετική πάσα στον Πορτογάλο, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό και σκόραρε με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Πίντο.

Στο 16' ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τους "μπλαουγκράνα", με τον Αλέξις Σάντσες να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και την μπάλα να χτυπά ψηλά στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας.

Στην δεξιά του γωνία ο Κασίγιας απέκρουσε στο 26' το εξαιρετικό σουτ του Μέσι, ενώ στο 29' από όμορφη συνεργασία των Τσάβι και Αλέξις Σάντσες ο Ινιέστα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η ισοφάριση από την "Μπάρτσα" ήρθε στο 48', με τον Κάρλες Πουγιόλ να κάνει το 1-1 με κοντινή κεφαλιά "ψαράκι", έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι.

Στο 54' οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, αυτήν την φορά από σουτ στην κίνηση του Ινιέστα και κόντρα που πρόλαβε να βάλει ο Σέρχιο Ράμος.

Η πρώτη φορά που απείλησε η Ρεάλ μετά το γκολ ήταν 57' με το δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά, από την σέντρα του Χαμίτ Αλτιντόπ.

Στο 68' ο Πέπε πάτησε επίτηδες το χέρι του πεσμένου Μέσι, αλλά γλίτωσε την αποβολής, ενώ στο 69' η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Μπουσκέτς.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 77', με τον Ερίκ Αμπιντάλ να νικά τον Κασίγιας στο τετ-α-τετ αριστερά μέσα στην περιοχή, αφού τροφοδοτήθηκε με εξαιρετική πάσα του Λιονέλ Μέσι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Χαμίτ Αλτιντόπ, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Πέπε (80' Γκρανέρο), Λασανά Ντιαρά (66' Μεσούτ Εζίλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν (66' Καγεχόν).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (87' Κουένκα), Αλέξις Σάντσες (81' Αντριάνο), Μέσι.

sport24.gr