Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια στον εντευκτήριο της Βουλής

Τα νεύρα των βουλευτών δεν είναι πολύ καλά τελευταία και αυτό φαίνεται από τα απανωτά περιστατικά που έχουμε στο κοινοβούλιο μέσα σε 24 ώρες. Το τελευταίο ήταν η οργισμένη αντίδραση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν είδε μπροστά του τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη ο οποίος αποκάλεσε χθες τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γομάρια.

Το άγριο επεισόδιο συνέβη νωρίς το μεσημέρι στο εντευκτήριο της Βουλής. Εξεράγη ο Νίκος Τσώνης όταν είδε τον κ. Ροντούλη μπροστά του και του επετέθη για τη χθεσινό χαρακτηρισμό «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας του πως την ώρα που ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο δεν μπορεί να μιλά με αυτό τον τρόπο.
Τα πνεύματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια οι δύο άντρες.
Στο εντευκτήριο ήταν οι κύριοι Τσώνης και Γιουματζίδης και εκείνη την ώρα μπήκε ο Αστέριςο Ροντούλης και άλλοι 2 βουλευτές.
Τότε σύμφωνα με πληροφορίες σηκώθηκε από την θέση του ο κ. Τσώνης και είπε στον κ. Ροντούλη: "Είσαι γομάρι, εμείς παλεύουμε για την κοινωνία, αντε γα......, όπου σε βρίσκω θα σε πηδ.... θα σε πλακώσω στο ξύλο."
Στην μέση σε ρόλο πυροσβέστη μπήκαν οι κύριοι Νιώτης, Θ.Οικονόμου, Μαρκάκης και Κολοκοτρώνης.

"Μας προσβάλλεις όλους, προσβάλλεις τις οικογένειές μας", είπε στο τέλος ο κ.Τσώνης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ
Ο κ. Ροντούλης μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως ανακαλεί την παλαιότερη δήλωσή του που είχε αποκαλέσει τα μέλη της κυβέρνησης “ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες” και αντί αυτής προχωράει σε μία καινούρια δήλωση.
“Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια” ήταν η νέα δήλωση του κ. Ροντούλη κατά της κυβέρνησης.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ Ο Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Η παράσταση της βουλευτή του ΚΚΕ με το ψωμί και το γάλα, όπως και οι χαρακτηρισμοί «γομάρια» για τους υπουργούς της Κυβέρνησης από τον βουλευτή του ΚΚΕ, στην αίθουσα της Ολομέλειας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Από την έδρα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κατήγγειλε ως «απαράδεκτα αυτά που συνέβησαν με την κ. Κανέλλη για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κ. Ροντούλη μίλησε για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που συνιστούν «ύβρεις» και προσβάλλουν τον ίδιο τον βουλευτή.

«Οι τόσο βαρείς εκφράσεις δεν δείχνουν παλληκαριά, ούτε μειώνουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται» πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος και απηύθυνε «έκκληση προς όλους και κυρίως τους γραμματείς των Κ.Ο. των κομμάτων να συμβάλλουμε όλοι μα όλοι για να διατηρηθεί ο διάλογος στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θεσμοί βάλλονται».

«Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι το ψευτοκουτσαβάκι», επενέβη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Αυτά για τα ψευτοκουτσαβάκια να τα πει στον Βενιζέλο», αντέδρασε ο Αστ. Ροντούλης.
«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρω τι βιώνουν καθημερινά. Αναφέρθηκα σε μια κυβερνητική πρακτική…» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Λυπάμαι δεν κατάλαβε τίποτα ο κ. Ροντούλης… Ξαναδιαβάστε τα πρακτικά. Είναι άθλιο αυτό που κάνατε χθες» αντέδρασε εκ νέου ο κ. Πετσάλνικος.

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε και ο Κώστας Μαρκόπουλος από τη Ν.Δ., όπως και η κ. Αμανατίδου από το ΣΥΡΙΖΑ.
newsit.gr