Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απο τη Μόσχα...Η υπογραφή Συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, ενός κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», που πραγματοποιείται στη Μόσχα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:



            «Η υπογραφή Συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, ενός κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, προκαλώντας και προσβάλλοντας ευθέως τη Διεθνή Κοινότητα. Η πράξη αυτή, όσο και εάν είναι άκυρη από κάθε πλευρά, καταδικάζεται από όλη τη Διεθνή Κοινότητα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

            Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και θα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες, τόσον σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως κυβέρνηση, για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα, όλα τα δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο».