Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ που διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, με την τοποθέτηση υπαίθριου περιπτέρου (stand), στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή) από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα από όπου εθελοντές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.



Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα συμπτώματα, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου και τις κοινωνικές της επιπτώσεις.



Η κα. Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα ήμασταν εδώ παρόντες στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Παράλληλα με τις κεντρικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ στην Αθήνα, ενημερώσαμε και ευαισθητοποιήσαμε εκατοντάδες Θεσσαλονικείς πρόθυμους να ενημερωθούν για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Την ίδια προσπάθεια οφείλει και η πολιτεία. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να γίνει δικαιολογία για να αποφύγει τη στήριξη αυτού του αγώνα. Πρέπει να είναι το ίδιο παρούσα. Να ενισχύσει τις ειδικές δομές φροντίδας για τους ασθενείς. Να θεσπίσει οικονομικές και κοινωνικές παροχές για τις οικογένειές τους. Να εφαρμόσει ένα σύγχρονο πλαίσιο δράσης όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, στηρίζοντας και προβάλλοντας τον αγώνα τους. Γιατί πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το Αλτσχάιμερ».

            Η κα. Μαρία Μήτσιου, Καθηγήτρια MSc. Ειδικής ΦΑ, Υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ και υπεύθυνη για το Alzheimer της Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer, υπογραμμίζει από την ίδρυσή της το φιλανθρωπικό και εθελοντικό της χαρακτήρα. Στόχος είναι η επαρκής πληροφόρηση της κοινής γνώμης και η διάλυση των προκαταλήψεων αναφορικά με την άνοια. Η εθελοντική εμπειρία στην Εταιρεία Alzheimer μπορεί να προσφέρει συναισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πληρότητας μέσα από τη γνωριμία  με έναν καινούριο χώρο και την προσφορά και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας. Είναι ώρα να γνωρίσουμε τα πρόσωπα της άνοιας!».