Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του κ. Νταβούτογλου,


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του κ. Νταβούτογλου, έχει ήδη εξελιχθεί σε «πολιτική πρόσθετων προβλημάτων».
Ο πυρήνας της είναι η πεμπτουσία της διεθνούς παρανομίας. Αφού, δηλαδή, η Τουρκία παίρνει ως κεκτημένο την κατοχή της Κύπρου και το παράγωγό της, τα κατεχόμενα, ζητάει και τα ρέστα δηλώνοντας ότι παραβιάζονται τα …νόμιμα τους δικαιώματα! Για να «προασπίσει» δε τα δήθεν νόμιμα, προβαίνει σε νέες παρανομίες. Πρόκειται για συμπεριφορά που θα προκαλούσε πιο πολύ κατάπληξη αν δεν κυριαρχούσε η οργή.
Μετά τα γνωστά γεγονότα νοτίως της Κύπρου, που έχουμε καταγγείλει, έχουμε τη νέα «συστοιχία» προκλήσεων που αποτολμώνται και λεκτικώς αφού, με χαρακτηριστική άνεση, δηλώνεται από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ότι «ορισμένες περιοχές …συμπίπτουν με αυτές της ελληνοκυπριακής διοίκησης»! Παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι ορισμένες άλλες «συμπίπτουν» με τις ελληνικές.
Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να καταφεύγει σε παράνομες μεθόδους, καταδικασμένες τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από την ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να κινηθεί τόσο στην Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, τον Ο.Η.Ε. και κάθε άλλο .

Χωρίς αξιολόγηση , διαφάνεια και καθαρά κριτήρια  η εφεδρεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Με προχειρότητα χειρίζεται η κυβέρνηση την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων, υπονομεύοντας έτσι τις αλλαγές που χρειάζονται για να μειωθεί ο δημόσιος τομέας.
Χωρίς καμιά διαδικασία αντικειμενικής αξιολόγησης,  χωρίς διαφάνεια και καθαρά κριτήρια στοχεύει επιλεκτικά όσους διορίσθηκαν μετά το 2004.
 Hχώρα και το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησαν εξαιτίας της φαυλότητας, του τυφλού κομματισμού και των ρουσφετολογικών αποφάσεων, αλλά η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στον τόπο».

Ο παραλογισμός των καταλήψεων να τελειώσει εδώ


Από τον Τομέα Παιδείας του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που ορισμένες πρυτανικές αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο νόμο-πλαίσιο και αδυνατούν να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη ακαδημαϊκά δικαιώματα, οι οργανωμένες μειοψηφικές δυνάμεις καταπατούν τις πλειοψηφικές αποφάσεις των φοιτητών για ανοικτά πανεπιστήμια.
Η πλειοψηφία των φοιτητών και της  κοινωνίας εξοργίζεται. Ο παραλογισμός των καταλήψεων οφείλει να τελειώσει εδώ.
Ανοικτά μυαλά και δημιουργικές συνειδήσεις δεν παράγονται με κλειστά πανεπιστήμια και παρεμπόδιση της γνώσης».

Ανακοίνωση Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας



Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θεωρώντας πως η προσπάθεια αναβάθμισης και εξομάλυνσης της λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ πρέπει να είναι κοινή, ανεξάρτητα από κομματικά χρώματα και σημαίες, απέστειλε πρόσκληση για διάλογο σε όλες τις πολιτικές νεολαίες.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριοι,
Το τελευταίο διάστημα, η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας βρίσκεται αδιαμφισβήτητα σε κρίσιμη καμπή.
Ως Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας είχαμε από την αρχή δηλώσει πως τα ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με τη σημερινή τους μορφή. Όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόταν ένα είδος επανεκκίνησης που θα συμβάλλει στην αναβάθμισή τους.
Ο νέος νόμος Πλαίσιο φέρνει σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις προκαλώντας παράλληλα ποικίλες αντιδράσεις από τους διάφορους πολιτικούς χώρους. Επειδή, εμείς -οι νέοι άνθρωποι- είμαστε αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση, πιστεύουμε ότι το θέμα της παιδείας είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον μας. Θεωρούμε πως η προσπάθεια αναβάθμισης και εξομάλυνσης των ελληνικών πανεπιστημίων  πρέπει να είναι κοινή, ανεξάρτητα από κομματικά χρώματα και σημαίες.
Για το λόγο αυτό, σας καλούμε σε διάλογο με θέμα αφενός τα κύρια σημεία του νέου Νόμου και αφετέρου την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις κλειστές σχολές, τον κίνδυνο απώλειας της εξεταστικής και του εξαμήνου και την ανησυχία χιλιάδων φοιτητών.
Αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνουμε σε όλες τις πολιτικές νεολαίες.
Ο ακριβής χρόνος και χώρος της συνάντησης θα καθοριστεί ύστερα από κοινή συμφωνία όλων των συμμετεχόντων.