Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γιάννης Ανδριανός:Aναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να λειτουργεί ως αερολιμένας –κόμβος χαμηλού κόστους για την εξυπηρέτηση ναυλωμένων πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών είναι αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, όσο και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών.
Επισημαίνεται ότι την ανάγκη για αναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης την έχουν αναγνωρίσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας  σε σχετική ημερίδα είχε δηλώσει: ‘’τα οφέλη από τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι πολλά’’. Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, σε  πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεσμεύθηκε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης - για χωροθέτηση του αεροδρομίου ώστε να  δέχεται αεροσκάφη τσάρτερ.
Είναι συνεπώς  επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έργο αναγκαίο για την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».