Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στο «σκαμνί» η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ασύλληπτη διάσταση παίρνει η υπόθεση Τζοχατζόπουλου, καθώς το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνουν στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Με το υπ’ αριθμόν 1207/2011 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.
Η δίωξη και παραπομπή σε δίκη εις βάρος της κόρης του πρώην υπουργού στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν υπέβαλλε ως όφειλε δήλωση «πόθεν έσχες» τα έτη 2007-2008.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η Αρετή Τσοχατζοπούλου μέχρι το 2005 ήταν πρόεδρος στο ΠΙΚΠΑ και κατά το νόμο ήταν υποχρεωμένη ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή της να υποβάλλει σχετική δήλωση για τρία χρόνια. Αυτό έπραξε μόνο το 2006 όχι όμως και τα έτη 2007-2008, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του παιδιού της.
Ανάλογη πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη έκανε ο και εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα που διενεργείται εδώ και μήνες για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης του πολυτελέστατου νεοκλασικού του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς όπως είπε βρίσκεται σε «ομηρία».
Η σχετική προκαταρκτική εξέταση, με τη μορφή του κατεπείγοντος, διενεργείται από το ΣΔΟΕ και είχε διαταχθεί με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με οποία, η απόκτηση του πολυτελέστατου οικήματος το οποίο αποτιμάται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του πρώην υπουργού. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα συνέδεαν εμμέσως πλην σαφώς την απόκτηση του νεοκλασικού με την υπόθεση των υποβρυχίων και την καταγγελλομένη ροή «μαύρου» χρήματος.
newsbomb.gr