Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εδώ είναι αλλιώς – Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδος και Αφεντικό προσγείωσε απότομα τον Παναθηναϊκό στην ελληνική πραγματικότητα.

         Έτσι... αγαπάει ο Πειραιάς!


 Ο Παναθηναϊκός ερχόταν με φόρα από την κατάκτηση του  Ευρωπαϊκού τροπαίου αλλά ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς απέδειξε ότι φέτος έχει τον τρόπο να νικάει τον αιώνιο αντίπαλο. Έστω και χωρίς τους Σπανούλη, Νεστέροβιτς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 74-68, κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο Ελλάδος και έκαναν το 3 στα 3 απέναντι στους πράσινους.




Δ Μπουρούσης και Τεόντοσιτς έπαιξαν και για τους απόντες, ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε πολύτιμες λύσεις και ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι δεν βρήκαν λύσεις, Διαμαντίδης και Μπατίστ δεν μπορούσαν μόνοι τους και έτσι έφυγαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με σκυμμένο το κεφάλι από το Ελληνικό.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και με μπροστάρη τον Μπουρούση ξέφυγε γρήγορα στο σκορ ακόμη και με 9 πόντους (15-6). Ο Τεόντοσιτς έκανε σπουδαία δουλειά στην περιφέρεια και οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι.
Ο Ομπράντοβιτς πήρε γρήγορα 2 τάιμ άουτ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε άμεσα στο ματς με ένα σερί 9-1. Μπατίστ και Διαμαντίδης σκόραραν, η άμυνα έσφιξε, ενώ ο Ολυμπιακός έχανε τις βολές.
Τέλος στο μπλακ άουτ έβαλε ο Χαλπερίν που με δύο προσωπικά καλάθια έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 22-17 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως η πρώτη με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να ανεβάζει τη διαφορά στους 8 πόντους, ενώ έχασε 3 φορές την ευκαιρία με ελεύθερα σουτ να διευρύνει το προβάδισμα του.
Ο Ίβκοβιτς έδωσε ανάσες στον Μπουρούση, έβαλε τον Πρίντεζη και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Με σερί 12-2 πέρασε μπροστά στο σκορ με 37-35.
Το ημίχρονο έληξε με 39-37 για τον Παναθηναϊκό που μπορεί να ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο του όμως η εμπειρία του και η ποιότητα των παικτών του μέτρησε στα κρίσιμα σημεία.
Ο Ολυμπιακός όπως και στις δύο πρώτες περιόδου έτσι και στην τρίτη ξεκίνησε εντυπωσιακά και αφού πρώτα έμεινε 5 πόντους πίσω, με σερί 12-0 πήρε τα ηνία του σκορ και ξαναέγινε το αφεντικό του ματς.
Ο Μπουρούσης ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ από την άλλη ο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να βγάλει για λίγο τον Μπατίστ λόγω ενός προβλήματος στο χείλος.
Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και πάλι το ματς το έφερε στον πόντο, αλλά ο Ολυμπιακός με τον Τεόντοσιτς να μοιράζει εκπληκτικές ασίστ έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 5 πόντων (58-53)
Στην τέταρτη περίοδο το ντέρμπι πήρε “φωτιά”. Ο Παναθηναϊκός με σερί 9-1 πήρε προβάδισμα 3 πόντων και ο Ίβκοβιτς έριξε στη μάχη τον Μπουρούση που είχε 4 φάουλ. Ο διεθνής σέντερ ήταν εκπληκτικός σε επίθεση και άμυνα. Ο Τεόντοσιτς έβαλε απίστευτο τρίποντο με ταμπλό έκανε το 66-64 και το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία.
Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις από τον κορυφαίο του παρκέ, Γιάννη Μπουρούση έφτασαν να προηγηθούν με 7 πόντους 28 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Φώτσης με γρήγορο τρίποντο έδωσε ανάσα ζωής στον Παναθηναϊκός αλλά ο Τεόντοσιτς με 2 βολές έγραψε το τελικό 74-68 που έδωσε στον Ολυμπιακό το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο της ιστορίας του.
Ο Μίλος Τεόντοσιτς που με το εκπληκτικό του τρίποντο γύρισε το ματς, ήταν ο MVP του τελικού και πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 68-74

Παναθηναϊκός: Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17 (10 ριμπ), Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελι 4(1), Ερτσέγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8(2)

"Συγχαρητήρια" Αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού  ο Ομπράντοβιτς

Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αναγνώρισε και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

«Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό γιατί πιστεύω πως άξιζε τη νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για τον τρόπο που αγωνίστηκαν ως το τέλος. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς και κατανοώ πως ήταν πολύ δύσκολο για μας μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Η ενεργητικότητα και τα κίνητρα είναι σημαντικά στη δουλειά μας. Κάποιοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, αλλά έστω κι έτσι κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα. Μέχρι το τέλος ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και ο νικητής κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε παράπονα από τη διοργάνωση του τελικού. «Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε είναι ότι σε έναν τελικό με δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, ήρθε ένας διαιτητής μετά από κάρφωμα παίκτη του Ολυμπιακού, που είχε ως συνέπεια να στραβώσει το καλάθι. Τότε ένας διαιτητής ήρθε και είπε πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε. Αυτό είναι αστείο! Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που ανέλαβαν τη διοργάνωση του αγώνα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι και στις δύο ομάδες. Στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια και δεν υπήρχε φως. Τι άλλο να πει κανείς γι’ αυτό. Αυτά που λέω έχουν να κάνουν με την οργάνωση του αγώνα και δεν έχουν σχέση με τον αγώνα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε τη νίκη».

Όσο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμό, είπε: «Εάν θέλουμε να γίνει ένας φυσιολογικός τελικός, να αποφασίσουμε από τώρα σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε στον τελικό, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα περάσει. Να αποφασίσουμε τώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθούμε τίποτα. Στην Ελλάδα αρέσει το μπάσκετ και είναι κρίμα να μην τ απολαμβάνουμε σε γεμάτα γήπεδα. Τι σημασία έχει να υπάρχουν 1.000 ή 10.000 φίλαθλοι».

Π. Αγγελόπουλος: «Εδειξαν τα αυγά τους!»
Περιχαρείς ήταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μετά το τέλος του τελικού που βρήκε τον Ολυμπιακό Κυπελλούχο Ελλάδας για το 2011.

Αμφότεροι τόνισαν ότι ο Ολυμπιακός είναι φέτος σε θέση να κερδίσει και το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στάθηκε στις πολλές απουσίες της ομάδας, του, τονίζοντας ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν, έδειξαν τα αυγά τους!
Παράλληλα, ευχήθηκε οι Πειραιώτες να δώσου χρόνου το «παρών» στο final-4 της Ευρωλίγκα που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη
Η πρώτη ερώτηση για τους αδερφούς Αγγελόπουλους ήταν αν φέτος ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τον πρωτάθλημα, δεδομένου ότι μετράει 3-0 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού: «Νομίζω ναι. Εχουμε κερδίσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό φέτος και μάλιστα σε τρία διαφορετικά γήπεδο. Τώρα πάμε για άλλες τρεις νίκες για να κάνουμε το νταμπλ», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης σημείωσε: «Το ότι κερδίσαμε τον πρωταθλητή Ευρώπης μου είναι παντελώς αδιάφορο. Δείχνουμε ότι μπορούμε να πάρουμε και τους δύο εγχώριους τίτλους. Σήμερα πανηγυρίζουμε, όμως από αύριο ξεκινάμε και πάλι τις προπονήσεις στο ΣΕΦ. Εχουμε πρώτα τη σειρά με τον Αρη. Ακόμη δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα».

Αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα, πρόσθεσε: «Παίξαμε με τόσες απουσίες. Χωρίς τον βασικό μας σέντερ, τον Σπανούλη αλλά και τον Βασιλόπουλο και πάλι καταφέραμε να κερδίσουμε. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα έδειξαν τα αυγά τους».
Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ρωτήθηκε για το ποιο Κύπελλο από τα δύο έχει ευχαριστηθεί περισσότερο και απάντησε «το σημερινό». Οταν τον ρώτησαν γιατί απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.«Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, είμαι Ολυμπιακός και τρελαίνομαι. Δεν ελέγχεται αυτό».

Οσο για τον αποκλεισμό από τη Σιένα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασε: «Δείξαμε όλη τη χρονιά ότι ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Στη σειρά με τη Σιένα δεν τα καταφέραμε όμως. Του χρόνου το final-4 γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Μας αρέσει η Πόλη και ελπίζουμε να είμαστε εκεί»