Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ​ΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Τα περισσότερα από 6 δις Ευρώ που χρωστάει το δημόσιο, είναι το οξυγόνο που κόβει το ελλειμματικό κράτος από την αγορά και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και υπερχρέωσης.
Όσο δεν περιορίζεται το κράτος και ο βαθμός παρέμβασής του στην οικονομία, τόσο θα περιορίζονται οι δυνατότητες στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Της οικονομίας που προσπαθεί να παράγει και που δίνει δουλειά και μισθούς στους πολίτες.
Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να ακολουθήσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ζητά την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που προβλέπει εξόφληση των επιχειρήσεων από το δημόσιο σε διάστημα 30-60 ημερών από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η-ΤΡΑΥΜΑΤΙ​ΕΣ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται τα θύματα της επίθεσης κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 


«Ήρθα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να επισκεφθώ τρεις ανθρώπους οι οποίοι πιστεύανε ότι επειδή είτε πουλούσαν είτε ψωνίζανε σε μια λαϊκή αγορά που ήταν δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ήταν ασφαλείς. Και η ανθοπώλισσα της οποίας κάηκαν το πρόσωπό και τα χέρια της, αλλά και ένας βαριά τραυματίας για τον οποίο ελπίζουμε και προσευχόμαστε να γίνει καλά, είναι άνθρωποι που πιστεύανε ότι στην Ελλάδα το κράτος λειτουργεί.
Είναι ώρα λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας, να τους δώσουμε μία πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Ότι δεν θα δεχθούμε με τίποτα καμιά μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Είναι θέμα κράτους, είναι θέμα κοινωνίας, αλλά κυρίως είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να καταλάβει ότι πρέπει να προστατεύει τον πολίτη και να μην τον αφήνει να κινδυνεύει».