Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

AGROQUALITY FESTIVAL: Bασικός πυλώνας ανάπτυξης ο αγροτικός τομέας


Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 2ο AGROQUALITY FESTIVAL που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι παραβρέθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρουσία των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών συμβούλων, Βουλευτών, αιρετών α’ και β’ βαθμού και πλήθος κοινού.

Ο κ. Τατούλης περιηγήθηκε στα περίπτερα των πέντε Π.Ε. Πελοποννήσου, συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εκθέτες, δοκίμασε από τα προϊόντα τους και εξήρε την ποιότητα των προϊόντων της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι “το Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου έχει βασικό του πυλώνα τον πρωτόγεννη αγροτικό τομέα”. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη ισχυρής τοπικής οικονομίας αναφέροντας τις δράσεις που σχεδιάζονται για διαπεριφερειακές συνεργασίες, την ίδρυση δημοπρατηρίων και την αγροδιατροφική σύμπραξη.  Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία δημιουργίας συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις ενότητες που εντάσσονται στην γεωγραφική περιφερειακή οντότητα Πελοποννήσου. Ολοκληρώνοντας την περιήγηση του στα περίπτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε πως” η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να βγει από την κρίση, μόνος δρόμος για να το πετύχουμε αυτό είναι η εξωστρέφεια και η προσέλκυση νέων επενδύσεων”.

Τα περίπτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν αναπτυχθεί στην εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης και συγκεκριμένα στις αναπαλαιωμένες αποθήκες όπου στεγαζόντουσαν οι μηχανές και οι στρόφιγγες του παλαιού εργοστασίου, επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την καλαισθησία με την οποία είχαν στηθεί και εξοπλιστεί από τους παραγωγικούς και τα στελέχη της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι είναι εφάμιλλα της υψηλής ποιότητας των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Τον θαυμασμό του για την παρουσία της Περιφέρειας στο festival εξέφρασε και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος τάχθηκε αλληλέγγυος με τις πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχετικά με το θεσμό του Καλλικράτη, ένα νομοθέτημα το οποίος θα βοηθήσει Αγροτική  Ανάπτυξη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Σγουρός.

Στα εγκαίνια του 2ου AGROQUALITY FESTIVAL παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες.