Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Θ. Κοτσώνης: «Ως Κορίνθιος διαφωνώ με την κατάργηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο – Όταν ήμουν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθυστέρησα αυτή την διαδικασία»

ΠΗΓΗ: Korinthian news

Με την δήλωση του Θ. Κοτσώνη που φιλοξενήσαμε πρόσφατα στην εφημερίδα μας, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, μπαίνουν τέλος στα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για το θέμα αυτό!
Ρωτήσαμε τον κ. Κοτσώνη και για ένα ακόμα σοβαρό θέμα το οποίο έχει να κάνει με το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο. Θέλαμε την άποψή του γιατί μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Κοτσώνης ανέφερε μεταξύ άλλων στην Korinthian news: «Ως Κορίνθιος ΔΕΝ συμφωνώ με το κλείσιμο του στρατοπέδου στην Κόρινθο το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν εκτός των άλλων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους εμπόρους της περιοχής. Όπως και να γίνει είναι ένα πλήγμα για την Κόρινθο.
Από την άλλη είναι μία εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της χώρας! Από ότι γνωρίζω εδώ και κάποια χρόνια ήταν στα στρατηγικά σχέδια να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Όταν ήμουν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθυστέρησα αυτή την διαδικασία, την κατάργηση δηλαδή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι με την κατάργηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο χώρος αυτός που αποτελεί το «μπαλκόνι» της Κορίνθου. Σε αυτό θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων…»