Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε για το 2012 το Εφετείο για τη δολοφονία Παναγούλια

Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου του 2012, πήρε η υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.
Σίγουρος για αλλαγή σκηνικού εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, ενώ κανένα σχόλιο δεν εκφράστηκε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, που ανεπίσημα δηλώνουν ότι η υπόθεση δεν είχε και δεν έχει τίποτα σε βάρος των κατηγορουμένων.
Στις 11 Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια, μετά από αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση. Συγκεκριμένα, το αίτημα κατατέθηκε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, κάτι που έγινε δεκτό τόσο από το δικαστήριο όσο και από τον συνήγορο της οικογένειας Παναγούλια, Αλέξη Κούγια.
Οι κ.κ. Γιάννης και Θεόδωρος Βάκρινος βρέθηκαν κανονικά σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι τους στήριξαν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Στην αντίπερα όχθη, το παρών έδωσαν και τα μέλη της οικογένειας Παναγούλια (οι γονείς, ο αδελφός του και η αδελφή του, με τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια, να εκφράζει σιγουριά για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης στο Εφετείο.
"Έμεινα άναυδος από την Πρωτόδικη Απόφαση αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του το προανακριτικό υλικό. Αντίθετα, ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις αναξιόπιστων προσώπων, όπως είναι η μια αδελφή του θύματος, για την ηθική υποδομή της προσωπικότητας της οποίας αλλά και για την αξιοπιστία της οποίας υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, η γυναίκα αυτή βρίσκεται στην φυλακή. Επίσης, δεν γνωρίζω πώς είναι δυνατόν να ελήφθη τέτοια απόφαση την στιγμή που κανένας άνθρωπος δεν είδε το θύμα να φεύγει από το μαγαζί εκείνο το βράδυ", ήταν το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Κούγια.
Στην αντίπερα όχθη, από πλευράς της υπεράσπισης δεν έγινε καμία δήλωση, με τους συνηγόρους (που ενισχύθηκαν με το ειδικό βάρος του γνωστού ποινικολόγου Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου) πάντως να στηρίζονται στο γεγονός ότι δεν έχει προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τους πελάτες τους από το 2008 μέχρι σήμερα.
Πηγή: patranews.gr

.filodimos.gr