Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"Άσφαιρο" φιναλε στο Δερβένι . ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0 - 0


Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος ο Αστέρας ήλθε ισόπαλος στο Δερβένι με τον Α.Ο. Αγ. Θεόδωροι με σκορ 0 – 0. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες, μιας και ο Αστέρας δεν μπορούσε να καταλάβει καλύτερη από την 5η θέση στην τελική βαθμολογία και ο Α.Ο. Αγ. Θεόδωροι είχε υποβιβαστεί. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία και στις δύο ομάδες να χρησιμοποιήσουν νεαρούς παίκτες ή παίκτες με μικρή συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Στο β’ μέρος, μετά και τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Αστέρα κ. Καρυώτης και τη μεγάλη (γιατί;) αναδιάταξη της ενδεκάδας, ο Αστέρας έχασε το ρυθμό του και έτσι οι Αγ. Θεόδωροι κέρδισαν και χώρο στο γήπεδο και τις εντυπώσεις. Έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον νεαρό Χατζηκωνσταντίνου που σούταρε άουτ από πολύ κοντά σε κενό τέρμα μετά από απόκρουση του Μπαξεβανάκη και με τον Πάτρα που νικήθηκε από τον Μπαξεβανάκη σε σουτ που επιχείρησε από πολύ πλάγια σχεδόν από την γραμμή του άουτ. Οι δύο έγχρωμοι παίκτες των Αγ. Θεοδώρων ο Μπανκουρά και ο Αμάρα έχασαν και αυτοί δύο ευκαιρίες, γιατί σούταραν άτσαλα από καλές θέσεις. Ο Αστέρας στο β’ μέρος είχε παθητικό ρόλο και μόνο μια φορά ο Γερμάνοφ βρέθηκε, μετά από ατομική ενέργεια, μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και ο εξερχόμενος Σταμέλος με τον Γεωργακόπουλο αποσόβησαν το τέρμα. Οι όποιες προσπάθειες του φιλότιμου Κουτρούλη, που με τις πλαγιοκοπήσεις του δημιουργούσε καταστάσεις στην άμυνα των Αγ. Θεοδώρων, δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Ο διαιτητής κ. Κορδολαίμης ήταν πολύ καλός. Εξαιρετικός και ο βοηθός κ. Γκουρβέλος, αλλά ο έτερος βοηθός κ. Κλαδούχος ελέγχεται για δύο φάσεις που σταμάτησε στο α’ μέρος τον Τσιπά με οφσάιντ.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαξεβανάκης, Βορινιώτης (56’ Γώγος), Ψυχογιός, Ρούτσης, Δάνης (56’ Γερμάνοφ), Μετεβελής, Στ. Πετρόπουλος (46’ Αγγ. Πετρόπουλος), Νιάνγκ, Κουτρούλης, Τσιπάς, Πεθαίνος.  
 Στο α’ μέρος ο Αστέρας με ορεξάτους τους Μετεβελή, Κουτρούλη, Πεθαίνο και Νιάνγκ κέρδισε το κέντρο και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Νιάνγκ όμως, που έπαιξε για πρώτη φορά σαν κρυφός φορ, σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες : ένα τετ-α-τετ από πανέξυπνη μπαλιά του Πεθαίνου στο οποίο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Σταμέλο και μια κεφαλιά από πολύ κοντά, στην οποία η μπάλα τυχαία βρήκε στα πόδια του Σταμέλου. Από την άλλη μεριά, ο εμφανιζόμενος για πρώτη φορά σαν βασικός τερματοφύλακας Μπαξεβανάκης έκανε δύσκολη απόκρουση δίπλα στο κάθετο αριστερό δοκάρι, σε σουτ έξω από την περιοχή του Καραμαλέγκου των Αγ. Θεοδώρων. Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Πεθαίνος βρισκόμενος σε ιδανική θέση, αντί να προσπαθήσει με κεφαλιά να σκοράρει, “κατέβασε” την μπάλα και έτσι μπλοκαρίστηκε.