Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Νέες δηλώσεις Σουλτς: Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες να βγουν από το αδιέξοδο της κυβέρνησης

Νέες δηλώσεις Σουλτς: Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες να βγουν από το αδιέξοδο της κυβέρνησηςΛίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του ότι ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει άλλο νόμισμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επανέρχεται μιλώντας για την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης στην Ελλάδα. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα» όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.
«Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν«, πρόσθεσε, «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι” αυτό«.
«Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι” αυτό, θα τους βοηθήσουμε«, εξήγησε.
Όμως τέτοιες έκτακτες αρωγές «δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας«, προειδοποίησε ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ