Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Με αμφισβητούμενα πέναλτι ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε τον υποτονικό Αστέρα Δερβενίου

Tflsc11d
Ένας υποτονικός Αστέρας Δερβενίου, ηττήθηκε, αν και προηγήθηκε, στο Λουτράκι από τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 3 – 1.
Ο Αστέρας, αν και δεν έπιασε καλή απόδοση, μπορούσε να φύγει με άλλο σκορ από το Λουτράκι, αν κατόρθωνε να μετουσιώσει σε τέρματα τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε στο α’ μέρος και βέβαια αν ο διαιτητής κ. Πάγκας δεν ‘ονειρευόταν’ το πέναλτι, με το οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2 – 1. Με τα ‘αν’ όμως δεν μαζεύονται οι βαθμοί… Ο Ολυμπιακός, που περνά δύσκολη περίοδο και είχε και απουσίες βασικών του παικτών, αμύνθηκε μαζικά αφού προηγήθηκε στο σκορ και μάλλον εύκολα στο τέλος πήρε τους πολύτιμους γι αυτόν βαθμούς της νίκης.
Wfr42eyn
Ο Αστέρας, που από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι δυσκολεύεται παρά πολύ με το φυσικό χόρτο, ήταν η ομάδα που είχε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού, μιας και ο Ολυμπιακός έπαιζε με αμυντικό προσανατολισμό. Όμως δεν κατάφερε, παρά την υπεροχή του να φύγει νικητής, δεχόμενος και τα τρία τέρματα από αντεπιθέσεις. Μάλιστα ο διαιτητής του χαρίστηκε και σε ένα άλλο πέναλτι, μετά το 3 – 1, σε μια από τις τελευταίες αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού.
Ο Θεοδωρόπουλος του Ολυμπιακού, που ήταν τελικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του με τα τρία τέρματα που σημείωσε, δημιούργησε την πρώτη φάση στο 1’ από λάθος του Κουτρούλη που δεν κοντρόλαρε τη μπάλα σε εύκολη πάσα και έτσι άφησε τον Θεοδωρόπουλο να μπει στην περιοχή από πλάγια, αλλά να σουτάρει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ρουμελιώτη. Ο Αστέρας άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως από τ’ αριστερά με τον Πεθαίνο που ήταν ο πλέον δραστήριος επιθετικός του Αστέρα. Έτσι στο 9’ σε δική του σέντρα ο Ταμπουράκης από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Καλογερή, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία.
Mtg9rc3eΣτο 12’ ο Σιώζος από πλάγια δεξιά σούταρε άουτ στην απέναντι γωνία, ενώ στο 17’ ο Καλογερής μπλόκαρε δύσκολα, με διπλή προσπάθεια και προ του Σιώζου, ένα ιδιαίτερα δυνατό μακρινό σουτ του Ταμπουράκη. Στο 27’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες, όταν ο Καλογερής και ο Σέγγας ανέτρεψαν τον Σιώζο μέσα στην περιοχή, σε μια διεκδίκηση της μπάλας που έφευγε προς τα έξω, μετά από δύσκολη απόκρουση του Καλογερή σε σουτ του Αντωνόπουλου. Ο Αντωνόπουλος που το κτύπησε, πέτυχε το 0 – 1.
M8pcs2sxΟ Ολυμπιακός, που μέχρι εκείνη τη στιγμή επιθετικά φαινόταν μόνο με τον γρήγορο Θεοδωρόπουλο που κυνηγούσε μακρινές μπαλιές των συμπαικτών του, αναγκάστηκε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Έτσι  και στο 33’ σε μια μπροστινή μπαλιά, οι Μετεβελής και Ρουμελιώτης δεν συνεννοήθηκαν, αφήνοντας ο ένας για τον άλλον τον έλεγχο της μπάλας και ο Θεοδωρόπουλος με πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ρουμελιώτη γράφοντας το 1 – 1. Ολέθριο σφάλμα και φτηνό τέρμα, που πιστώνεται βεβαίως και στην οξυδέρκεια του Θεοδωρόπουλου.
E7ga5okfΚαι σαν να μην έφτανε αυτό, στο 37’ ο Μαστρογιαννόπουλος δεν απομάκρυνε τη μπάλα, αφήνοντάς την να βγει άουτ και ο Ράτης που την κυνηγούσε, σκόνταψε και βρέθηκε στο έδαφος μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον Μαστρογιαννόπουλο να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά του. Ο κ. Πάγκας, θέλοντας προφανώς να εξευμενίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού για το προηγούμενο εις βάρος τους πέναλτι, σφύριξε πέναλτι !! Ο Ρουμελιώτης απέκρουσε το πέναλτι του Θεοδωρόπουλου, όμως οι συμπαίκτες του δεν τον κάλυψαν και ο Θεοδωρόπουλος σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια.
Iwtytus4Ακολούθως, στο 40’,  ο Πεθαίνος έπιασε κεφαλιά, σε σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου, που έγλειψε το κάθετο δοκάρι του Καλογερή και στο 45’ ο Ταμπουράκης κέρδισε στον αέρα τον Τόσκα σε σέντρα του Πεθαίνου, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του πήγε πάνω στον Καλογερή.
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Αστέρας είχα και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 50’ ο Ταμπουράκης, στο πρώτο δοκάρι, με προβολή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε χαμηλή σέντρα του Πεθαίνου από τ’ αριστερά. Στο 62΄ο Αλούσι μετά από ατομική ενέργεια μέσα από την περιοχή και δεξιά, σούταρε άουτ στην απέναντι γωνία του Καλογερή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ρέμμας για να διαφυλάξει τα κεκτημένα, οργάνωσε αμυντικά την ομάδα του με προσθήκες και εσωτερικές αλλαγές (έτσι ο Θεοδωρόπουλος έπαιζε δεξί μπακ αντίπαλος του Πεθαίνου που ταλαιπωρούσε τον Πανουτσόπουλο).
P1uohghx
Έτσι με την πάροδο του χρόνου ο Αστέρας σταμάτησε να επισκέπτεται επικίνδυνα την περιοχή του Ολυμπιακού και οι αλλαγές που επεχείρησε ο προπονητής του Αστέρα δεν άλλαξαν στην εικόνα του αγώνα. Στο 78’ σε μια από τις σποραδικές αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, ο Ρουμελιώτης ανέτρεψε τον Αγγέλου που είχε ξεφύγει του Μετεβελή και το αναμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα και πάλι ο Θεοδωρόπουλος. Ο Αστέρας είχα παραδοθεί και μάλιστα στο 86’ ο κ. Πάγκας του χάρισε ένα άλλο πέναλτι, που έκανε και ο Ρουμελιώτης σε έξοδό του πάνω στον επελαύνοντα μόνο του Κυριαζή(;).
Παρά την κακή εμφάνιση των περισσοτέρων παικτών του ο Αστέρας, θα μπορούσε να πάρει κάτι από τον αγώνα, γιατί ο αντίπαλός του δεν ήταν καλύτερη ομάδα. Διαχειρίστηκε όμως καλύτερα τις συγκυρίες του αγώνα και έφυγε από το γήπεδό του με ένα αποτέλεσμα που ήθελε περισσότερο από τον Αστέρα. Ο Αστέρας πλήρωσε και το κακό του στήσιμο και την κακή ψυχολογία των παικτών του μετά το 2 – 1.
Ο διαιτητής κ. Πάγκας διαιτήτευσε με πολλά λάθη. Δυστυχώς για αυτόν και την κορινθιακή διαιτησία ο εν λόγω κύριος είναι επικίνδυνος ακόμα και αγώνες παιδικού πρωταθλήματος. Οι βοηθοί του κ.κ. Βασιλείου και Τάγκαλης δεν δημιούργησαν ζητήματα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλογερής, Ολαράσου, Τόσκα, Παντελέου, Αγγέλου, Κυριαζής, Πανουτσόπουλος, Στούλικα (60’ Βλάσσης), Ράτης (85’ Κουτρούλιας), Σέγγας (75’ Παπαδημητρίου)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Βασιλάρης (69’ λ.τρ. Ψαρρός), Τάφα (54’ Αλούσι), Αντωνόπουλος, Σιδέρης, Σιώζος (81’ Μερκούρης), Ταμπουράκης, Πεθαίνος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr