Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επεισόδια αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο | Ζημιές σε τζαμαρίες, φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο - "Βροχή" από βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών

Επεισόδια και ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς κουκουλοφόροι έχουν εισβάλει μέσα στο χώρο του ιδρύματος και από εκεί κάνουν εξορμήσεις κατά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων πετούν πέτρες και μολότοφ.

Από την πλευρά της Τοσίτσα, οι κουκουλοφόροι πετούν τα πάντα προς τους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι μέχρι πρότεινος κρατούσαν στάση αναμονής, αλλά πλέον κάνουν χρήση δακρυγόνων, αλλά περιορισμένη.

Και ενώ το μέτωπο για τους άντρες των ΜΑΤ φαινόταν ένα, άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών από την πάνω πλευρά του Πολυτεχνείου, στην οδό Μπουμπουλίνας, πετούν βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από πορεία που έκαναν οι νεαροί στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα.
Επεισόδια αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο | Ζημιές σε τζαμαρίες, φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων. στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους και τα γραφεία μίας ασφαλιστικής εταιρείας

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο. Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.
Συνολικά, τρία αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς και ένα ακόμα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Τέσσερα καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων δύο είναι κοσμηματοπωλεία, ένα ζαχαροπλαστείο και ένας χώρος γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.
Ο κύριος όγκος των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται επί της Πατησίων και παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει.
Κλειστή είναι η Πατησίων και στα δύο ρεύματα.