Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Βόμβες» Γιούνκερ


«Βόμβες» Γιούνκερ Την εκτίμηση ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία για την Ελλάδα εάν δεν είχε εμπλακεί στις συζητήσεις η Κομισιόν, υποστήριξε χθες ενώπιον της Ευρωβουλής ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Κάποιοι άσκησαν κριτική στην Κομισιόν για εμπλοκή στις συζητήσεις για την Ελλάδα, αυτό είναι περίεργο γιατί στο παρελθόν είχαν ασκήσει κριτική γιατί δεν είχε εμπλακεί σωστά», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν έχει αποστολή να διαιρεί αλλά να ενώνει εκεί που αμφισβητούνται η Ε.Ε. και η ενότητα της ευρωζώνης.
«Στόχος του είναι η αποτροπή ρήξεων, κάναμε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε και αν δεν το είχαμε κάνει, δεν θα είχε υπάρξει απλώς συμφωνία για την Ελλάδα», τόνισε.
       
Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε πολιτικές ανοησίες τους ισχυρισμούς ότι στη συμφωνία με την Ελλάδα κέρδισε ο ένας ή πέρασε το δικό του ο άλλος. Τι νόημα έχουν αυτές οι συγκρίσεις, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη περνάει η ευρωπαϊκή λύση, κανείς δεν πιέζει τον άλλο.
       
Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, είπε ότι ποτέ δεν είπε ότι ήταν ουδέτερο συμβάν. «Αυτό που είπα είναι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αλλάζουν τις συνθήκες, σέβομαι τα αποτελέσματα της λαϊκής έκφρασης, περισσότερο από άλλους, αλλά ταυτόχρονα η λαϊκή ψήφος δεν άλλαξε τους κανόνες», ανέφερε. Την άλλη εβδομάδα στην Εσθονία θα γίνουν εκλογές, τον Απρίλιο στη Φινλανδία, δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τους κανόνες μετά από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί αν το κάναμε θα σκοτώναμε την ευρωζώνη, κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ - e-typos.com