Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Με "υπογραφή" Ταμπουράκη ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε 2 - 1 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου


Kdeckxun
Ttogmd9e

Μετά από έναν μέτριο ποιοτικά αγώνα, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε στο ‘Κώστας Βυζάς’ τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου με σκορ 2 – 1 και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ri1krynyΚαι οι δύο ομάδες έπαιξαν με ελλείψεις βασικών παικτών τους και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους ‘μικρούς’ τους να πάρουν σημαντικό μερίδιο συμμετοχής. Αυτό βέβαια στοίχισε περισσότερο στον Ατρόμητο, που μάχεται να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Για τον Αστέρα ‘πέρασε’ άλλος ένας αγώνας χωρίς απώλειες, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι η δυστοκία στην επίτευξη τερμάτων, παρά τις πολλές φάσεις που δημιουργεί η ομάδα.

Dsbm1s7d

Qwkq7v00Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 3’ , όταν ο Ε. Κοντογιάννης έφυγε πίσω από τους Βασιλάρη και Ψαρρό, αλλά πιεζόμενος από τον τελευταίο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Ο Αστέρας άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στην άμυνα του Ατρόμητου, κυρίως με τον Πεθαίνο που ταλαιπωρούσε τον αργό Μπίκο. Όμως ο Πεθαίνος, παίζοντας πολύ ατομικά, δεν ολοκλήρωνε σωστά ότι άρχιζε. Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν τους αυτοματισμούς των προηγούμενων αγώνων και προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου. Ο Σιώζος (δύο φορές) και ο Ταμπουράκης αστόχησαν απελπιστικά από καλές θέσεις, ενώ οι προωθήσεις του Κουτρούλη δεν ολοκληρώνονταν με κάποια σωστή τελική πάσα.
Το μεστό και σοβαρό παιχνίδι του Μαστρογιαννόπουλου, που έπαιξε στο κέντρο, δεν έβρισε συμπαραστάτες, αφού και ο Σιδέρης που ξεκίνησε, αποχώρησε νωρίς τραυματισμένος.
Τελικά στο 26’ μετά από μια προσπάθεια του Πεθαίνου που κέρδισε μια χαμένη μπαλιά, ο Αντωνόπουλος έστρωσε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ξερό χαμηλό σουτ έγραψε το 1 – 0. Ακολούθως, στο 34’,  ο Ταμπουράκης με έξοχη προσπάθεια, απέφυγε δύο αντιπάλους δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και προσπάθησε με λόμπα στην απέναντι γωνία να πετύχει ένα πανέμορφο τέρμα, με τη μπάλα όμως να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
EvdnpjjbΟ Ατρόμητος είχε μια σπουδαία φάση στο 39’, όταν ο Οικονόμου, σε απόκρουση των αμυντικών του Αστέρα σε κόρνερ, έπιασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ένα σουτ-βολίδα, αλλά ο Ρουμελιώτης εκτινάχθηκε και πέταξε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του.
JzdouwymΟ αγώνας στο β’ μέρος είχε την ίδια εικόνα, με τον Αστέρα να διατηρεί ελαφριά υπεροχή, αλλά οι παίκτες του να μην συνδυάζονται σωστά στην επίθεση. Έτσι ο Ατρόμητος ξεθάρρεψε και άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά, κυρίως με στημένες μπάλες, την περιοχή του Αστέρα.
Σε μια απ’ αυτές, στο 63’, ο Θ. Γεώργαρης έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Ρουμελιώτης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα. Στο 67’ ο Αντωνόπουλος είχε ένα καλό σουτ που πήγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 74’ ο ίδιος ανάγκασε τον τερματοφύλακα Γκίκα σε εξαιρετική απόκρουση στο δυνατό κτύπημα φάουλ που επεχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στον άξονα του τέρματος.
Στο 73’ ο Ατρόμητος κέρδισε κόρνερ, ο Ρουμελιώτης έκανε άστοχη έξοδο συγκρουόμενος με τον με τον Αντωνόπουλο και ο Θ. Γεώργαρης, που κέρδισε την κεφαλιά, τροφοδότησε τον Φαρμάκη που με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίκτυα, ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
68p8oc3g
Ο Αστέρας, μπροστά στη διαφαινόμενη απώλεια βαθμών, ανέβασε στροφές, αλλά ο Σιώζος χάλασε δυό καλές προσπάθειες του Ταμπουράκη και του Βασιλάρη. Τελικά στο 79’ σε κόρνερ του Πεθαίνου ο Βασιλάρης κέρδισε την κεφαλιά, ο Σιώζος διεκδίκησε με δύναμη τη μπάλα στη μικρή περιοχή από τους αμυντικούς και ο Ταμπουράκης, που τη βρήκε μπροστά του, σκόραρε μέσα σε πανηγυρισμούς για το τελικό 2 – 1.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Ψαρρός, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Σιδέρης (λ.τρ. 32’ Μερκούρης), Σιώζος (81’ Τάφα), Ταμπουράκης, Πεθαίνος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Γκίκας, Στασινόπουλος, Φαρμάκης, Τσουμάνης Θ., Μπίκος, Τσουμάνης Δ., Γεώργαρης Χ., Μέξιας, Γεώργαρης Θ., Οικονόμου Π., Κοντογιάννης Έπαιξε και ο Μαρινος

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr