Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Νόρα Μιχαλολιάκου: Είμαι περήφανη για όσους δεν λύγισαν

Nora-MihaloliakouΗ Νόρα Μιχαλολιάκου, κόρη του Βασίλη Μιχαλολιάκου και σύζυγος του Κώστα Κατσαφάδου, είχε ενεργό και δυναμικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια στα κοινά του μεγάλου λιμανιού, και δεν δίστασε ποτέ να τοποθετείται αιχμηρά.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία μια ανάρτηση που έκανε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, στις 10 Ιουνίου, συνοψίζοντας όσα έγιναν στον Πειραιά.
“Καλησπέρα!
Λένε ότι στην ζωή όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Πολλές φορές όταν δεν μας εκφράζει είτε θεωρούμε άδικη την εξέλιξη αισθανόμαστε πικρία και απογοήτευση. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου για τον Δήμο Πειραιά δεν ήταν το επιθυμητό. Δεν κερδίσαμε εκείνο το βράδυ..
Κερδίζαμε όμως καθημερινά τα 3,5 προηγούμενα χρόνια, θα είμαστε οι νικητές τα επόμενα χρόνια όταν θα βλέπουμε η πόλη να αλλάζει από έργα που η τωρινή δημοτική αρχή δρομολόγησε και είμαστε σίγουρα οι νικητές της προεκλογικής περιόδου. Όχι, γιατί όσοι υποστηρίζαμε τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον πιο ποιοτικό συνδυασμό που έχει κατέλθει ποτέ στις εκλογές διεκδικώντας τον Δήμο δεν λυπηθήκαμε για το αποτέλεσμα. Αλλά γιατί τα όσα συνέβησαν μας έκαναν σοφότερους, μας έκαναν να εκτιμήσουμε περισσότερο τα «αυτονόητα», τις Αρχές & Αξίες που έχουμε γαλουχηθεί, να διαπιστώσουμε ότι οι κόποι έχουν πιάσει τόπο . Έβλεπα σε ταινίες να λένε οι πολυεκατομμυριούχοι ότι αν δεν μπορείς να κατακτήσεις κάτι, αγόρασε το.. Κοίτα να δεις τα σενάρια να επιβεβαιώνονται.
Πόσο ανεκτίμητο είναι να κοιμάσαι και να ξυπνάς και να μην έχεις αγκυλώσεις και «δεσμεύσεις» και να έχεις λόγο τιμής και αξιοπρέπεια. Αλλά και πόσο ανεκτίμητο είναι το «μάθημα ζωής» ότι οι έχοντες την λιγότερη ανάγκη είναι οι πιο ευάλωτοι γιατί θέλουν περισσότερα, είναι οι περισσότερο άπληστοι … Για το πόσο μάθημα ζωής είναι το «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», τα λόγια είναι περιττά!!! Δόθηκε νέα πλέον ερμηνεία! Με σόκαρε πραγματικά όμως η εκμετάλλευση αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό δεν δικαιούμαι να το σχολιάσω γιατί δεν ανήκω σε αυτούς που δεν έχω να δώσω γάλα στα παιδιά μου, αυτούς τους κατανοώ και υποκλίνομαι.
Αν ήταν ένα δίκαιο και «καθαρό παιχνίδι», δεν υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι θα κερδίζαμε άνετα, όχι γιατί έχουμε «τα μέσα» αλλά γιατί το αξίζουμε. Πιστεύω στην δικαιοσύνη, στην ισορροπία και πάνω απ’ όλα στην Θεία δίκη. Κάποιοι θα έπρεπε την Θεία δίκη να την φοβούνται κιόλας, αλλά πάλι θεωρούν ότι είναι πάνω απ’ όλους και όλα, αναντικατάστατοι. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι…
Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για τον Δήμαρχο, τους άξιους, ηθικούς και ικανούς υποψηφίους του Συνδυασμού του, τα Λιοντάρια του Πειραιά που δεν λύγισαν και δεν μάσησαν, και για όλους εμάς που εθελοντικά βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε.
Συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!”,