Και η Ελλάς Βέλου έφυγε νικήτρια από το Δερβένι, αφού επικράτησε του Αστέρα με σκορ 3 – 0.
Για τον Αστέρα ήταν καταστροφικό το πρώτο 10λεπτο του β’ μέρους, όταν δέχτηκε δύο τέρματα (το ένα με το ξεκίνημα και το άλλο με “χαζό” πέναλτι) και έτσι ήλθε μοιραία η νέα αυτή ήττα. Στο α’ μέρος μετά το πρώτο 25λεπτο, όπου ο Αστέρας έπαιζε φοβισμένα, οι παίκτες του Αστέρα έπιασαν καλή απόδοση και έφτασαν τρεις φορές κοντά στην επίτευξη τέρματος, κάτι που θα άλλαζε και τη ροή του αγώνα.

Με το ξεκίνημα του αγώνα η Ελλάς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μιας και ο Αστέρας ξεκίνησε κλειστά. Ο Αράπι απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες στο 7’ και στο 9’, όταν και στις δύο φορές δεν πρόλαβε την μπάλα σε γυρίσματα του Σάνι και του Κλαδάκη. Στο 24’ σε κόρνερ του Κλαδάκη, ο Μετεβελής έστειλε κατά λάθος τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αυτή μετά χτυπώντας στο έδαφος κατέληξε στην αγκαλιά του Φραντζή. Οι παίκτες της Ελλάδας υποστήριξαν ότι η μπάλα έσκασε μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Όμως ο βοηθός διαιτητή κ. Κωνσταντόπουλος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός απέναντί τους. Από εκεί και μετά ο Αστέρας ανέλαβε το ηνία του αγώνα και ο Κουτρούλης είχε από καλή θέση ένα αβίαστο σουτ, σε “ριμπάουντ” που πήρε μετά από χτύπημα φάουλ του Μακρυγιάννη. Ακολούθως ο Πεθαίνος δημιούργησε φάσεις που για λίγο δεν κατέληξαν σε τέρμα. Έφτασε δύο φορές με ωραίες ενέργειες από τ’ αριστερά πολύ κοντά στην εστία του Κουρούμαλη, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα και έτσι ο Μπεκιάι δίκαια του παραπονιόταν. Επίσης στο 35’ ο Μακρυγιάννης από δεξιά σέντραρε και ο Πεθαίνος, από το ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε χλιαρή κεφαλιά και έδωσε την ευκαιρία στον Κουρούμαλη να  αποκρούσει εντυπωσιακά χαμηλά στην γωνία του.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τέρμα για την ομάδα του Βέλου. Στο 47’ ο Σάνι με σλάλομ από τ’ αριστερά απέφυγε Μετεβελή και Γιαννόπουλο και φτάνοντας κοντά στη εστία, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αναστασιάδη που με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και πάλι ο Σάνι με ωραία ενέργεια μπήκε πάλι από αριστερά στην περιοχή και εκεί άνοιξε την μπάλα, αλλά ο Γιαννόπουλος που ερχόταν με δύναμη δεν μπόρεσε να ελέγξει το σώμα του και τον ανέτρεψε. Ο Κλαδάκης πέτυχε το 0 – 2 στο αναμφισβήτητο πέναλτι που σφυρίχτηκε.
Με το σκορ σε βάρος του, ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει και είχε δύο καλές στιγμές. Πρώτα με τον Μεπκιάι στο 62’ να αστοχεί για λίγο σε κεφαλιά σε σέντρα του Μετεβελή από τ’ αριστερά, και κατόπιν με τον Μακρυγιάννη στο 70’ που ανάγκασε τον Κουρούμαλη να αποδείξει την κλάση του σε δικό του κτύπημα φάουλ. Στο δε 74’ ο Πρίφτης ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και βρισκόμενος πλάγια αριστερά, σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει το εξωτερικό μέρος του δεξιού κάθετου δοκαριού και να φεύγει άουτ. Όπως και σε αμέσως προηγούμενη όμοια φάση έτσι και σε αυτή, ο Μπεκιάι μάταια περίμενε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι.
Αφού κόπασε η επιθετική ορμή του Αστέρα, η Ελλάς προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επίτευξης και τρίτου τέρματος. Στο 79’ ο Κλαδάκης έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, μετά από απόκρουση των συμπαικτών του σε κόρνερ, και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε χαμηλά, με τον Φραντζή να αποκρούει ελάχιστα, αλλά αρκετά ώστε αλλάζοντας την πορεία της μπάλας να τη στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του. Και στο 81’ ο Μπουτσιούκος με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ρούπα αφύλακτο, που από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φραντζή.
Στο 85’ ο Ρούπας πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα και αφού την έστρωσε, σούταρε από 35 περίπου μέτρα και την έστειλε στο δεξιό παραθυράκι του αιφνιδιασθέντα Φραντζή, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας ηττήθηκε κυρίως λόγω της ολιγωρίας που έδειξαν οι παίκτες του στην αρχή του β’ μέρους. Όμως αυτή τη φορά έδειξε σημάδια ανάκαμψης, λόγω της καλής εμφάνισης των παικτών του στα μισά των δύο ημιχρόνων. Η συνέχεια είναι δύσκολη και η προσπάθεια όλων πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη.
Ο διαιτητής κ. Τσαγκαράκης ήταν άψογος. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος είχε τη δύσκολη φάση του α’ μέρους, αλλά κατά τ’ άλλα ήταν σωστός. Ο έτερος βοηθός κ. Ντέμσιας έκανε λαθάκια.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Λιθοξόου (55’ Πρίφτης), Μακρυγιάννης, Κουτρούλης (77’ Μερκούρης Στ), Μπεκιάι, Πεθαίνος (65’ Καραγιαννίδης).

asterasderveniou.gr