Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ -ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ



 
Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ουσιαστικά αρχίσει. Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της διευρυμένης περιοχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν κινητοποιήσει μια πολύ υγιή ‘από τα κάτω’ συλλογικότητα που φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες του Δήμου.
Σήμερα στο Δημοτικό Περίπτερο του Δερβενίου έλαβε χώρα η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε ως στόχο την παρουσίαση των προβλημάτων της περιοχής μας. Δεν υπάρχει ακόμα συγκροτημένη δημοτική παράταξη που να εκφράζει τις ανάγκες και τους αγωνιστικούς στόχους των δημοτών. Και εδώ είναι τα καλά νέα! Η προσπάθεια να εκφραστεί η έντονη αγωνία του κόσμου για το μέλλον της περιοχής μας είναι ανοιχτή, συλλογική και εν τω γίγνεσθαι. Με πρωτοβουλία έμπειρων στα αυτοδιοικητικά ζητήματα ενεργών πολιτών τόσο από την Ευρωστίνη όσο και από το Ξυλόκαστρο, ξεκινάει μια πλατιά κινητοποίηση του κόσμου σε κάθε χωριό, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά, από το όνομα του συνδυασμού έως την ατζέντα προτεραιοτήτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την παράδοση των κοινοτικών δομών στην Ελλάδα – από όπου και αντλεί την δύναμή της η συγκεκριμένη πρωτοβουλία – και με διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης, κάτι καινούριο γεννιέται από όλους μας για όλους μας.
Το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ελλάδα της κρίσης με ένα φιλόδοξο, αλλά και εφικτό, όραμα: να γίνουν οι δημότες συμμέτοχοι των εξελίξεων και όχι θεατές. Η αρχή έγινε. Έπεται ενδιαφέρουσα και άκρως θερμή συνέχεια. 

¨***Σχετικό ρεπορτάζ από την χθεσινή ανοικτή συγκέντρωση της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ -ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ" στο Δημοτικό Περίπτερο του Δερβενίου από το ιστιολόγιο "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εδώ