Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά τη δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων που οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περάσε μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας κάνοντας επαφές για να οριστικοποιηθούν τα ονόματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην επικοινωνία του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος που δείχνουν απροθυμία να αφήσουν την κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να κατέβουν πολιτικά στελέχη σε πάνω από τις μισές περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr τα ονόματα που «παίζουν» ανά περιφέρεια είναι:
Πελοποννήσου: Η υπόθεση περιεπλάκη μετά το βέτο των τοπικών οργανώσεων και κυρίως αυτής της Μεσσηνίας, όπου διετέλεσε βουλευτής, για τον Οδυσσέα Βουδούρη. Τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, βρίσκεται το όνομα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από Αρκαδία και Κορινθία, επιλογή η οποία θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα του κ. Κουβέλη. Αν τελικώς δεν περπατήσει αυτή η επιλογή στη λογική του λόγω των αντιδράσεων που προακαλούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι νωρίς ακόμη για ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ», τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει με τον αντικαταστάτη του βουλευτή Πετράκου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο.
Δυτικής Ελλάδας: Ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος αν και διατηρεί επιφυλάξεις προεξοφλείται ότι στο τέλος θα δεχθεί.
Iονίων Νήσων: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκ νέου υποψήφιος.
Ηπείρου: Η Κουμουνδούρου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, είχε καταλήξει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος όμως αρνήθηκε. Έτσι, επιστρέφει στις παλιές υποψηφιότητες των βουλευτών Όλγας Γεροβασίλη (Άρτας), Χρήστου Μαντά (Ιωαννίνων) και του υποψήφιου του 2010, Γιάννη Παπαδημητρίου.
Αττικής: Η βουλευτής της Β΄Αθήνας Σοφία Σακοράφα, για την οποία στην Κουμουνδούρου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα δεχθεί. Εναλλακτικά πάντως, τις τελευταίες ώρες ακούστηκε και το όνομα του υπεύθυνου του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη.
Στερεάς Ελλάδας: Φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου καταλήγει στο όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έχει σχετικά καλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις.
Θεσσαλίας: Υποψήφια θα είναι πιθανότατα η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.
Δυτικής Μακεδονίας: Πιθανότατα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην περιοχή, του Flash TV και πολιτικός φίλος του Πάνου Καμμένου.
Κεντρικής Μακεδονίας: Το βέτο των τοπικών οργανώσεων στην υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη, φαίνεται ότι οδηγεί στη βουλευτίνας της Α΄Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Λιγότερες πιθανότητες έχει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.
Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Η επιλογή φαίνεται ότι θα γίνει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρο Βασιλειάδη και το βουλευτή Δράμας Xρήστο Καραγιαννίδη, ενώ τις τελευταίες ημέρες ακούγεται και το όνομα του πρόεδρος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστα Μορφίδη.
Βορείου Αιγαίου: Μετά την άρνηση του δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή λόγω οικογενειακού κωλύματος, η πιο πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή τη, καταγόμενης από τη Χίο και προερχόμενης από το ΚΚΕ, δημοσιογράφου της πρώην ΕΡΤ Αγλαίας Κυρίτση.
Νοτίου Αιγαίου: Φαίνεται ότι υιοθετείται η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του δημάρχου Λειψών και παλαιού «Ιταλού» του ΠΑΣΟΚ, Μπενέτου Σπύρου. Κάποιοι, εφόσον δεν προχωρήσει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δεν αποκλείουν και τον (καταγόμενο από τη Νάξο) Γιάννη Θεωνά ή το συντονιστή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό.
Κρήτης: Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, «που κερδίζει» θα είναι ο υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ.