Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η Δράση διοργανώνει συνάντηση διαλόγου για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 10:00 π.μ., Hilton Athens)

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεπερνούν ήδη τις 350.000 χιλιάδες(!!), οι επαγγελματίες, επιστήμονες και μικροί επιχειρηματίες που προοδευτικά καθίστανται -χωρίς δική τους ευθύνη- απόβλητοι του κοινωνικού κράτους, στερούμενοι ακόμα και των στοιχειωδών που το Σύνταγμα προβλέπει για κάθε πολίτη. Όλοι τους, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων ελευθέρων επαγγελματιών, άνθρωποι κι αυτοί με τις οικογένειες τους, που βιώνουν όχι απλά την οικονομική καταστροφή αλλά και την κοινωνική απαξίωση ως αποτέλεσμα της ποινικοποίησης και αυτής τους της ανέχειας.

Στη Δράση, έχουμε ανοίξει καιρό τώρα τη συζήτηση στην κοινωνία για το σημαντικό αυτό ζήτημα, καλώντας κυβέρνηση, κόμματα και κρατικούς φορείς να το αντιμετωπίσουν με όρους κοινής λογικής. Μιλάμε όμως είς ώτα μη ακουόντων.

Είναι ώρα λοιπόν να ενώσουμε τις φωνές μας και να ευαισθητοποιήσουμε την ευρύτερη κοινή γνώμη, να ζητήσουμε να μπει τέλος στον απηνή διωγμό των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από το πελατειακό πολιτικό σύστημα, να απαιτήσουμε κατ'αρχήν σεβασμό στον άνθρωπο-ελεύθερο επαγγελματία και την οικογένεια του και εν συνεχεία ισότιμη αντιμετώπιση με αυτή που το κράτος επιφυλάσσει στους ασφαλισμένους των λοιπών, «ευγενών», ταμείων του. 

Για μας η λύση είναι μια άλλη πολιτική, σύγχρονη, με λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, ισότιμα για όλους.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουμε μια ειδική εκδήλωση με θέμα "Συνάντηση διαλόγου για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ" το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ., στο Hilton Athens, στο πλαίσιο του "Μoney Show 2013" και απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε θεσμικό φορέα, πρωτοβουλία αλλά και στους απλούς ελεύθερους επαγγελματίες. 

Δράση
Πολίτες, όχι πελάτες

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ