Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε με... πεντάρα - “Πέταξε” στο Περιστέρι η Εθνική Ελπίδων


Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η Εθνική Ελπίδων τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15, καθώς επικράτησε άνετα 5-0 της Μάλτας στο Περιστέρι.

Η ελληνική ομάδα είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε γρήγορα δύο γκολ που απέβαλαν το άγχος της πρεμιέρας, δημιούργησε όμορφες φάσεις και χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος από τους φιλάθλους. Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής είναι εκτός έδρας στις 11 και 15 Οκτωβρίου, με Τουρκία και Μάλτα, αντίστοιχα.


Η Εθνική μπήκε επιθετικά και απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Γιαννιώτας έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, υποχρεώνοντας τον Γιούργκεν Μποργκ να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ με το υπέροχο σουτ του Καρέλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο ίδιος παίκτης στο 13΄ βρήκε με κοντινό σουτ ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ η μπάλα είχε προηγουμένως βρει το κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του Σάσα Μποργκ να διώξει τη μπάλα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε την πίεση και θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ, αλλά τα δυνατά σουτ των Μπουχαλάκη (35΄) και Καρέλη (37΄) έφυγαν μόλις άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν να παρουσιάσουν δύο άστοχα σουτ του Καμενζούλι (7΄, 16΄).

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική έριξε το ρυθμό της. Μάλιστα, κινδύνευσε να δεχθεί γκολ στο 59΄, αλλά ο Καπίνο νίκησε στο τετ-α-τετ τον Φαρούτζα. Μετά το 70ό λεπτό, όμως, ανέβασε στροφές και στο 72΄ πέτυχε τρίτο γκολ με πλασέ του Κίτσιου (ασίστ του Καρέλη). Τρία λεπτά αργότερα χάθηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Σταφυλίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει με χτύπημα πέναλτι (μπλόκαρε τη μπάλα ο Γ. Μποργκ). Η παράβαση δόθηκε σε μαρκάρισμα του Σάσα Μποργκ στον Γιαννιώτα. Η Εθνική συνέχισε να είναι καταιγιστική και στο 78΄ ο Διαμαντάκος με υπέροχο πλασέ έκανε το 4-0. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πλασέ ο Γιαννιώτας στο 90ό λεπτό κι ενώ είχε προηγηθεί όμορφη ατομική ενέργεια και ασίστ του Λυκογιάννη.

Ο Δανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μίκαελ Γιόχανσεν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σταφυλίδη, Γιαννιώτας, Μπετζίνα, Σικλούνα, Σ. Μποργκ, Φαρούτζα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Κίτσιου, Σταφυλίδης (80΄ Λυκογιάννης), Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Λαγός, Κολοβός (76΄ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης, Βέλλιος (76΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Γιαννιώτας

ΜΑΛΤΑ: Γ. Μποργκ, Ταμπόνε, Γκρεκ, Μικάλεφ (34΄ Στ. Πιζάνι), Φαλτσόν, Μπετζίνα (46΄ Φαρούτζα), Σ. Μποργκ, Κλ. Μποργκ, Γ. Πιζάνι (79΄ Μπουσκάτ), Καμενζούλι, Σικλούνα