Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία- Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τους εκπαιδευτικούς

papariga
Υπέρ των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών τάχθηκε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματά τους.
Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στα θέματα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εξωραΐζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ σημείωσε ότι «δεν είμαστε στην εποχή του 1889 όταν ο καπιταλισμός ήθελε να ανατρέψει το οικοδόμημα της φεδουαρχίας».
«Λέτε ότι θα τα ανατρέψετε όλα όταν έρθετε στην κυβέρνηση. Το ρετιρέ και την πρόσοψη της παιδείας θα αλλάξετε», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.
Ακόμα, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ενίσχυση της παραπαιδείας και κατάργηση της δωρεάν δημόσιας παιδείας ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ανατρέπει τη σχέση ανάμεσα στα παιδιά που ολοκληρώνουν το γενικό λύκειο με τα παιδιά που θα πηγαίνουν στην τεχνική κατάρτιση.


koutsoumpasΤο ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές τους συνελεύσεις δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα.
Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος, ενάντια σε όλους τους αντιεκπαδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματος, και για τη στερέωση της κοινής δράσης γονιών-μαθητών και εκπαιδευτικών δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.