Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014.

image.jpeg

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρουσίασε τη θεσμική προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου 2014 την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 .

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και απευθυνόταν προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και στους εκπροσώπους νεανικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε απευθείας σύνδεση (τηλεδιάσκεψη) με το Στρασβούργο οι συναρμόδιοι αντιπρόεδροι του ΕΚ για την επικοινωνία Άννυ Ποδηματά και Othmar Karas παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τα συνθήματα, τους στόχους, το περιεχόμενο και τους άξονες που θα κινηθεί η θεσμική προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών 2014.
image.jpeg 
Στη συνέχεια, ακολούθησε σε απευθείας σύνδεση με το Στρασβούργο παρέμβαση με προτάσεις και ιδέες του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα, παρουσίασε ο Βασίλης Δασκαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Asset Ogilvy.
Κεντρικοί  ομιλητές σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 ήταν οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Γιώργος Αναστασόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος,τις ενημερωτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της προεκλογικής  εκστρατείας παρουσίασαν οι Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των πολιτών και με συζήτηση σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία.

Γιώργος Κουλουράς
Πολιτικός Επιστήμονας