Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση επιδεικνύει πυγμή στους αδυνάτους και αδυναμία στους ισχυρούς

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή σχετικά με την αποπληρωμή ομολόγου ύψους 5,6 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ
 
Όταν η Κυβέρνηση «πυροβολεί» κοινωνικά δικαιώματα πίσω από τα οποία υπάρχουν άνθρωποι, όταν περικόπτει τις συντάξεις Νεοποντίων προσφύγων, Βορειοηπειρωτών και χαμηλοσυνταξιούχων, όταν περικόπτει επιδόματα των πολυτέκνων και τριτέκνων και των αναπήρων στο βωμό της επανεξέτασής τους από τα περίφημα ΚΕΠΑ, καθιστώντας ομήρους περισσότερους από 60.000 ανασφάλιστους ανάπηρους, όταν προγραμματίζει την περικοπή των νοσηλίων σε 3.000 κατάκοιτους στα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων της χώρας, όταν αυξάνει τη συμμετοχή των ασθενών στο φάρμακο καθιστώντας το είδος πολυτελείας, όταν δεν έχει αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που συντελέσθηκε εις βάρος των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, την ίδια στιγμή αποπληρώνει σήμερα 20 Μαΐου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «τη δική μας τράπεζα, την τράπεζα των Ευρωπαίων πολιτών(!)», ακούρευτο ομόλογο ύψους 5,6 δισ. ευρώ, το οποίο η ως άνω τράπεζα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά περίπου στο μισό της ονομαστικής του αξίας.
Η λαλίστατη λοιπόν κυβέρνηση αναγγέλλει μετ’ εμφάσεως και εντάσεως ότι θα εισπράξει 7,5 δισ. ευρώ από τις δόσεις, αλλά αποκρύπτει με ικανότητα και με τη συνηγορία ορισμένων εκ των ΜΜΕ ότι σήμερα χαρίζει πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, η οποία κερδοσκοπεί ληστρικά εις βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.