Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Designlabs​how 25,26,27 Μαίου 2013, "Τεχνόπολι​ς" Γκάζι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Design Lab Athens 2013
Όλο το φάσμα του designστην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων 25, 26 και 27 Μαΐου 2013
Το DesignLab, το Σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το διάστημα 25, 26 και 27 Μαΐου και διαρκώς μετεξελισσόμενο, επεκτείνεται για να στεγάσει - με απόλυτα διακριτό τρόπο -,όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου design (αρχιτεκτονικό, interior, industrial, graphic, product& fashion design).

Το Design Lab είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων, που παρουσιάζουν “live” όλη τη διεργασία από την οποία «παράγεται» το design, και η οποία αναλύεται σε τρεις δημιουργικές «φάσεις»: α) το υλικό (που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ή εργαλείο στα χέρια του σχεδιαστή), β) την ίδια την έμπνευση (άρα το σχέδιο, ή το όραμα) και γ) το αποτέλεσμά της (το προϊόν, ή τη δημιουργία).
Με το σύνολο των δράσεών του που καταλαμβάνουν όλα τα κτίρια αλλά και τους εξωτερικούς χώρους της “Τεχνόπολις”, το Design Labξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μίας εμπορικής έκθεσης και μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι τέχνης, design, δημιουργικότητας, θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη διαδραματίζουν οι Νέοι Δημιουργοί, με τους οποίους,από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, το Design Lab ανέπτυξε μια απόλυτα διαδραστική (και αμοιβαία επωφελή) σχέση: τους προσφέρει απλόχερα βήμα έκφρασης και παράλληλα «αναβαπτίζεται» και ανανεώνεται αενάως μέσα από την ορμή, το πάθος και τις καινοτόμες εμπνεύσεις τους.
Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο Design Festival στην Ελλάδα, το Design Lab Athens 2013 αναπτύσσει δυο παράλληλους κύκλους εκδηλώσεων:
  1. Design Lab- The Main Event: Το εκθεσιακό τμήμα του Design Lab Athens 2013 παρουσιάζει καινοτόμα Αρχιτεκτονικά και Διακοσμητικά Υλικά, Υπηρεσίες Design υψηλού επιπέδου και Έπιπλα- Αντικείμενα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Οι επαγγελματίες του χώρου (Αρχιτέκτονες, Designers, Κατασκευαστές), επαγγελματίες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους (Ξενοδοχεία, Εστίαση, Λιανικό Εμπόριο κοκ), αλλά και όλοι οι λάτρεις του σύγχρονου design προσκαλούνται για άλλη μια φορά στην ετήσια γιορτή του Design και της Αρχιτεκτονικής.
  2. Design Lab- The Parallel Events: Οι παράλληλες δράσεις του DesignLab Athens 2013, αποτελούν την ευθεία πρόταση της εκδήλωσης σε σχέση με το κεντρικό της θέμα που αφορά την επόμενη μέρα του ελληνικού ντιζάιν. Κάτω από τον γενικό τίτλο Meetthedesigners behind theproducts, το Design Lab επιδιώκει να αναδείξει τo αυτονόητο: ότι ο ρόλος και η θέση του σχεδιαστή στο αύριο της ελληνικής πραγματικότητας μπορεί και πρέπει να είναι κομβικός.
Οι – περισσότερο πλούσιες και πολυθεματικές από ποτέ- Παράλληλες Δράσεις του Design Lab Athens 2013, είναι οι εξής (ανά κατηγορία):
INDUSTRIAL DESIGN
· «Πάμε έξω»: Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου στα πλαίσια του οποίου, επιλεγμένοι Βιομηχανικοί Σχεδιαστές καλούνται να σχεδιάσουν έπιπλα (και γενικότερα αντικείμενα και προϊόντα) εξωτερικού χώρου, τα οποία απευθύνονται στην καθαρά βιομηχανική παραγωγή. Ο ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου), υποστηρίζει ενεργά τη δράση «Πάμε έξω» του Design Lab Athens 2013, συμμετέχοντας με εκπρόσωπό του στην Κριτική Επιτροπή του και προσφέροντας Χορηγία δωρεάν συμμετοχής σε μία Διεθνή Έκθεση από το επιχειρησιακό του πλάνο στην εταιρεία που θα θέσει σε παραγωγή το έργο που θα διακριθεί με το πρώτο βραβείο.
· «Πρώτη Ύλη»- Οι νέοι σχεδιάζουν το μέλλον του ξύλου: Φοιτητικός διαγωνισμός industrialdesignαπό την εταιρεία Domogroup και το Design Lab.

 
ARCHITECTURAL& INTERIOR DESIGN
· «Lab of Inspiration»: Workshop εφαρμογής υλικών κατά τη διάρκεια του οποίου, επιλεγμένοι designers χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υλικά που έχουν επιλέξει και τους «δίνουν ζωή», αναδεικνύοντας μέσω διάφορων installations τις δυνατότητές τους, τις διαφορετικές μορφές και εφαρμογές που μπορούν να έχουν, και την έμπνευση που μπορεί να προέλθει από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον σχεδιαστή και το προϊόν.

· «Home Refresh»: Προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων από επιλεγμένα (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων και αξιολόγησής τους) Μελετητικά Γραφεία, έχουν εκπονήσει και θα κληθούν να παρουσιάσουν Προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων Κατοικίας.
· «ΔιαγωνισμόςDesign»:Διαγωνισμός interiordesignαπό την Εταιρεία MIKOS (Μεγάλο Χορηγό του Design Lab Athens για3η συνεχή διοργάνωση) και το Design Lab, που αφορά 4 κατηγορίες συνολικής διακοσμητικής πρότασης: α) Οικία β) Ξενοδοχείο γ) Εστιατόριο/ Καφέ δ) Γραφείο

· «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013»(Μέρος του προγράμματος «ΔΟΜΕΣ 2013»). Το περιοδικό οι ΔΟΜΕΣ, θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013 και στην Αίθουσα Δ4 της «Τεχνόπολις», την έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013». Το «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013»φιλοξενεί 100 έργα και μελέτες των ετών 2010 – 2012. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται κατοικίες, οικιστικά συγκροτήματα, κτήρια γραφείων,καταστήματα, ξενοδοχεία, δημόσια κτήρια, αναπλάσεις δημόσιου χώρου, μουσεία και ανακαινίσεις υφιστάμενων κτηρίων.
FASHION DESIGN
· «360°Fashion Lab»: Έκθεση και bazaar fashion design. Στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013 και στην Αίθουσα Δ10 της «Τεχνόπολις», οι πιοPop Άνθρωποι στην πόλη μας -Σχεδιαστές Μόδας, Designers, Εικαστικοί Δημιουργοί, Djs- δημιουργούν στο “360° Fashion Lab” και προτείνουν τις σύγχρονες τάσεις σε πολύ προσιτές τιμές! Στο χρωματιστό καλοκαιρινό “360° Fashion Lab”, με ελεύθερη είσοδο, μπορεί κανείς να βρει συλλογές ρούχων, αξεσουάρ, προϊόντα, αντικείμενα, έργα τέχνης, φωτογραφίες,κατασκευές και ιδέες που απλά είναι Μόδα!
ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ &ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ
Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, στο Αμφιθέατρο του 9,84εντός της «Τεχνόπολις», θα διεξαχθεί μια σειρά από ενημερωτικές και επιμορφωτικές ημερίδες και συζητήσεις, με το κάτωθι περιεχόμενο:
· Παθητικό Κτίριο - Μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση στα κτίρια σε ποσοστό 90%
· BuildingInformationModeling– Ολοκληρωμένη πλατφόρμα κτιριακής μελέτης για μειώσεις σε κόστη, μείωση λαθών στην κατασκευή και βελτίωση των βιοκλιματικών αποτελεσμάτων.
Ένα ολοκληρωμένο Εργαστήρι Design θα λειτουργήσει το τριήμερο 25, 26και 27 Μαΐου στον ατμοσφαιρικό, industrial χώρο της «Τεχνόπολις» (ο οποίος λειτουργεί πλέον παράλληλα και ως Βιομηχανικό Μουσείο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη),έτοιμο να «ξεναγήσει» τον επισκέπτη σε έναν κόσμο καινοτομίας, δημιουργικότητας και ενατένισης του μέλλοντος με αισιοδοξία.
Διοργανωτής του Design Lab Athens 2013 είναι η εταιρεία Demand Customize Marketing, η οποία τα τελευταία έχει δώσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά της στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στον χώρο της«Τεχνόπολις».
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: MIKOS
ΧΟΡΗΓΟΣΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Αθήνα 9,84, Pepper, DOK TV, Elculture.gr, COZY HOME, design-district.gr.

Είσοδος Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας :
Σάββατο 25 Μαΐου 11:00 – 22:00
Κυριακή 26Μαΐου 11:00 – 22:00
Δευτέρα 27 Μαΐου 16:00 – 22:00

Πληροφορίες: 210/9408714- www.designlabshow.gr
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr

Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση«Φωταέριο»