Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Κουβέλης θέλει ανασχηματι​σμό... "κουρέματο​ς"

Fotis-Kouvelis-Antonis-Samaras
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποχωρούν διαρκώς στις δημοσκοπήσεις, και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωκομματικό πρόβλημα λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει με τον Γιώργο Παπανδρέου για τη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, ο Φώτης Κουβέλης κερδίζει έδαφος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος θεωρείται από τους περισσότερους ως ο ιδανικός, από το σημερινό πολιτικό προσωπικό, για να προωθηθεί ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στις προεδρικές εκλογές του 2015, εξελίσσεται στη παράμετρο κοινωνικής και πολιτικής ισορροπίας της κυβέρνησης.
Ενώ, με συχνές πλέον δημόσιες παρεμβάσεις, δίνει ένα διαφορετικό στίγμα, τόσο για την ποιότητα και το περιεχόμενο της διακυβέρνησης, όσο και για τις ανακατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στη “Real News”, ο Φώτης Κουβέλης στέκεται στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Και, αφού τον προσδιορίζει και πάλι χρονικά για τις αρχές Ιουλίου, μετά δηλαδή από την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι το νέο σχήμα το οποίο θα προκύψει, θα πρέπει να είναι μικρότερο.
Και παράλληλα, να υπάρχει καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης, ώστε να αποφεύγονται… αυτογκόλ, αρρυθμίες και καθυστερήσεις, που δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας, ενώ προκαλούν στους διεθνείς εταίρους την… υποψία ότι οι μεταρρυθμίσες που έχουν κριθεί ως αναγκαίες, καθυστερούν δραματικά.

ysterografa.gr