Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ζωντανός για σεντόνι ο Αστέρας

Ζωντανός για σεντόνι ο Αστέρας (video) | onsports.gr
Παρών στη μάχη για την έξοδο στο Champions League φώναξε ο Αστέρας Τρίπολης που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το 0-1 του Ατρόμητου και να πάρει τη νίκη.
Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το παιχνίδι των Ιωαννίνων, ενώ ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο είχε «κλειδώσει» τους παίκτες κλειδιά των γηπεδούχων. Εκμεταλλευόμενοι οι Περιστεριώτες την ταχύτητα των παικτών του, κατάφερε να προηγηθεί με εξαιρετικό γκολ του Ναπολεόνι στο 22’, ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σουμπίνιο. Ο Κουκουλάκης έδωσε πέναλτι στον Αστέρα σε χέρι του Γιαννούλη και ο Ράγιος στο 41’ ισοφάρισε. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη πίεσαν ασφυκτικά και στο 63’ ο Ράγιος έβγαλε σε θέση βολής τον Καλαντζή κι εκείνος πλάσαρε για το 2-1.
Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε το παιχνίδι του πιο δυνατά από ότι στα Γιάννινα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Ατρόμητο. Στο 8’ ο Σουμπίνιο έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Φούλοπ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 22’ ο Ναπολεόνι πήρε την μπάλα από λάθος του Αλβάρεζ, και με εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον ανίκανο να αντιδράσει τερματοφύλακα του Αστέρα, κάνοντας το 0-1. Ο Αστέρας βγήκε μπροστά να απαντήσει, αλλά στο 33’ ο Σουμπίνιο μετά από ασίστ του Ναπολεόνι, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Οι Περιστεριώτες παρουσιάστηκαν πολύ διαβασμένοι και είχαν σωστά μαρκαρίσματα, με τους Ράγιος, Ντε Μπλάσις, να μην έχουν ελευθερία κινήσεων. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και στο 41’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γιαννούλη μετά από κεφαλιά του Σανκαρέ. Ο Ράγιος ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι πιο πιεστικός και τον Ατρόμητο να απειλεί με αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν κενά και να απειλήσουν. Μετά από κάποια σουτ εκατέρωθεν, ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 64’, όταν ο Ράγιος έβγαλε τον Καλαντζή σε θέση βολής και εκείνος πέρασε και τον Ράντμαν και από δύσκολη θέση πλάσαρε για το 2-1.
Από εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που βγήκε μπροστά, με τον Αστέρα να παραχωρεί χώρο και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Η μεγάλη φάση δεν χάθηκε, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κυνήγησαν το γκολ, αλλά τελικά το 2-1 ήταν το τελικό σκορ.
Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ (46’ Φραγκουλάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79’ Σέτι), Ράγιος (70’ Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Καλαντζής
Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο (61’Ουντότζι), Δημούτσος (77’ Κούτσι), Ιγκλέσιας, Γκαρσία (68’ Καραγκούνης), Σουμπίνιο, Ναπολεόνι