Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

TEDx Athens 2012: The Ones Who Do…

TEDxAthens-logo
Ιδέες που ξεκινούν το συναρπαστικό ταξίδι τους… Μια νέα αφήγηση ή ένα μωσαϊκό καινούριων προσεγγίσεων… Η δύναμη μιας ιδέας, στην οποία μπορεί να πιστέψει μια κοινωνία, να την ακολουθήσει με πάθος και να μην το βάλει κάτω, μέχρι να την υλοποιήσει.
Το TEDx Athens 2012 ανοίγει σήμερα τις εργασίες του, με τον εύγλωττο τίτλο “The Ones Who Do”, για να παρουσιάσει ιστορίες πράξης που ώθησαν την καθημερινότητα να πάει πιο μπροστά. Ή που αυτό σκοπεύουν να κάνουν.
Το όραμα και η πραγματοποίησή του λοιπόν, επειδή πολλές φορές… συμβαίνει και αυτό. Να μην μένει δηλαδή στα χαρτιά μια ιδέα, αλλά να προχωρά, να ξεπερνά τις δυσκολίες που αυτονόητα συναντά μπροστά της. Να υλοποιείται στην πράξη, και στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής να παρακολουθεί το “τσουνάμι” των επιπτώσεων και των παρενεργειών της.
Το concept άλλωστε είναι συγκεκριμένο: Η οριακή συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και η εποχή κρίσης την οποία διέρχεται συνολικά ο πλανήτης, διψούν για ένα άλλο “υπόδειγμα”. Για ζωηρά, απτά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν στα όνειρά τους και τελικά τα κατάφεραν. Δεν υποχώρησαν στις δυσκολίες, αλλά τις ξεπέρασαν.
Φέτος, το TEDx Athens θα είναι διήμερο: Σήμερα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Hub Events και θα είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην αξία δημιουργίας εθελοντικών πρωτοβουλιών και κοινοτήτων. Αύριο, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου.

ysterografa.gr