Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στοπ στις ρουσφετολογικές τροπολογίες επιχειρούν να βάλουν οι Παπαδήμος - Βενιζέλος

Στοπ στις ρουσφετολογικές τροπολογίες επιχειρούν να βάλουν οι Παπαδήμος - Βενιζέλος. Κατατέθηκαν 110 τροπολογίες μέσα σε μια εβδομάδα!

Φρένο στην ακατάσχετη κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια επιχειρούν να βάλουν από κοινού ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΕΥ. Βενιζέλος. Μετά το όργιο με την κατάθεση 110 (!) τροπολογιών μέσα σε μια εβδομάδα, με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστούν την τελευταία στιγμή ρουσφετολογικά διάφορα θέματα, ο κ Παπαδήμος και ο κ. Βενιζέλος, έστειλαν αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς και τους βουλευτές να μην εντάσσουν πλέον άσχετες τροπολογίες στα επαπομείναντα νομοσχέδια.
Σημειώνεται ότι οι 110 τροπολογίες που κατατέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα σε άσχετα νομοσχέδια, αποτελεί αριθμό ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν σε τέσσερα νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί, του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Εργασίας, τα οποία αριθμούν συνολικά 1.818 σελίδες!
Μεταξύ των τροπολογιών αυτών, βρίσκεται η διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού που ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Καντερές, η «τακτοποίηση» του επιστημονικού προσωπικού του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε θέσεις σχολικών συμβούλων που ζητούν οι Θ. Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Σπ. Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), καθώς και η μείωση της τιμής εισόδου στα επαρχιακά καζίνο από 15 σε 12 ευρώ και η αντίστοιχη αύξηση στα μεγάλα από 6 σε 12 ευρώ!
Μάλιστα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Βορίδη προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω απεσταλμένου του -του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Χρ. Πρωτόπαπα. Τελικά, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απέσυρε την τροπολογία με την οποία έμπαιναν σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, φέρεται να διεμήνυσε χθες ότι «καμία τροπολογία δεν θα περάσει, εάν δεν εγκριθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να είναι εξοργισμένος από τη ρουσφετολογική πρακτική, έδωσε εντολή στους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση και Μεταφορών Μ. Βορίδη να μην αποδέχονται πλέον άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια που έχουν προωθήσει στη Βουλή και τελούν υπό συζήτηση. Στο ίδιο πλάισιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε στο εξής να προωθούνται στη Βουλή νομοθετήματα τα οποία πρέπει αυστηρά να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:
· Να είναι αναγκαία και να προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
· Να διαθέτουν απαραιτήτως την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού.
· Να επιλύουν επείγοντα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

eklogika.gr