Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο



ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των νυν βουλευτών Πάνου Μπεγλίτη και Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη. Ο τρίτος πράσινος βουλευτής στο νομό Άγγελος Μανωλάκης σκοπεύει να αποσυρθεί. Ο πρώην βουλευτής Τάσος Χωρέμης το σκέφτεται, ενώ παίζουν οι υποψηφιότητες του Γιάννη Ροτζώκου, Χρήστου Βενετσάνου και Χ. Κιλίτση.


ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ενώ ως προτεινόμενοι στην Ιπποκράτους είναι η δικηγόρος Χριστίνα Μελίδη, κόρη του πρώην βουλευτή, η υποδιοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Σοφία Γκιόλα, η κτηνοτρόφος Κωνσταντίνα Ζούζια, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε Σταμάτης Κονδύλης, ο γιατρός Κώστας Χρονόπουλος, ο τραπεζικός υπάλληλος Τάσος Τζανής, ο επιχειρηματίας Φάνης Στεφανόπουλος, καθώς επίσης και ο ψυχίατρος Γιάννης Σαλεσιώτης, ο οποίος έχει δεχτεί βολιδοσκόπηση και από Νεοδημοκρατικούς κύκλους.

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ή θα μετακινηθεί στην Β’ Αθηνών ή σο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Από εκεί και πέρα έχει διαπιστωθεί έλλειψη προθυμίας και τα πρόσωπα που έχουν γίνει αποδέκτες πιέσεων και παροτρύνσεων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο είναι: Ο πρώην δήμαρχος Τεγέας Δημήτρης Βόσνος, ο δικηγόρος και κουμπάρος του Δ. Ρέππα, Παντελής Τσιλιβής, ο πρώην πολιτευτής του ΔΗΚΚΙ Κώστας Ασημακόπουλος και ο καθηγητής Βασίλης Γιαννακάκος. Δεν θα είναι υποψήφια ξανά η Γ. Παναγοπούλου και ο Κ. Παπαήλιού που πηγαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΧΑΪΑΣ
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα στο νομό Αχαϊας και όχι στο υπόλοιπο Αττικής. Στο πάλαι ποτέ ισχυρό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ η οργανωμένη βάση είναι κατακερματισμένη, αφού δυο εν ενεργεία βουλευτές του νομού Α. Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου θα είναι υποψήφιοι με την “Κοινωνική Συμφωνία”. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Κ. Σπηλιώπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησης της Ιπποκράτους συζητούνται οι υποψηφιότητες των Γ. Αθανασόπουλου, Γ. Φεσιάν, Θ. Κυριακόπουλου, Μ. Τσουκαλά, Μ. Βέρρα, Δ. Μπάστα, Μ. Κακαβάνη, Κ. Πετρόπουλου.

ΗΛΕΙΑΣ
Το σήμα της επιστροφής της Ιπποκράτους για να είναι εκ νέου υποψήφιοι αναμένουν οι διαγραφέντες βουλευτές του νομού Τ. Αντωνακόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος. Υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Μ. Κατρίνης, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις λίστες του κόμματος και ο πρώην υφυπουργός και έμπιστος σύμβουλος του Ε. Βενιζέλου Γ. Ζαφειρόπουλος. Συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει και για τους Γ. Παναγιωτόπουλο, Θ. Γεωργοπούλου, Α. Κουσκουρή, Γ. Παναγούλια και Α. Πολυζωγοπούλου.

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τον πρώτο λόγο έχει ο νυν βουλευτής και φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου Λεωνίδας Γρηγοράκος. Επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ο πολιτευτής Μ. Αντωνάκος, ενώ σε εκκρεμότητα είναι οι υποψηφιότητες της Κ. Πριφτάκη και Β. Βελδέκη. Μέχρι πριν λίγους μήνες την τύχη του επιθυμούσε να δοκιμάσει στην περιοχή και και ο πρώην γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να επιστρέψει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να είναι εκ νέου υποψήφιος περιμένει ο διαγραφείς βουλευτής Γ. Κουσελάς. Υποψήφια θα είναι και πάλι η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δέχεται πιέσεις να μην φέρει αντιρρήσεις σε περίπτωση επανένταξης του Κουσελά. Επίσης τις δυνάμεις τους σκέπτονται να δοκιμάσουν οι Γ. Κανελλόπουλος, Λ. Φιλιπόπουλος, Θ. Αντωνόπουλος (γιατρός και φίλος του Ε. Βενιζέλου) και Τ. Αποστολόπουλος.

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία – parapolitika.gr -
report24.gr