Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πρόταση του Πέτρου Τατούλη για μικτά σχήματα με την Πυροσβεστική

 «Οι δομές της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνεργασία μαζί μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση υπακούοντας στη λογική του πατριωτικού ενδιαφέροντος. Πρότεινε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Πυροσβεστική για τη συγκρότηση μικτών σχημάτων και ανέφερε ότι συνεχώς γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια για συνδρομή στο έργο της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, έχουν ενισχυθεί οι υδατοδεξαμενές, έχει ενεργοποιηθεί το ταμείο των πυροπλήκτων και είχε γίνει προσπάθεια ενίσχυσης του εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά δεν τελεσφόρησε λόγω της αδράνειας του Υπουργείου. 
Ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή, μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος. Ζήτησε επίσης τη συνέχιση της συνεργασίας με την Περιφέρεια, μεταφέροντας και τα αιτήματα για περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το πυροσβεστικό σώμα έχει αποδείξει ότι ακόμη και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι υπόδειγμα για τη χώρα η αυτοθυσία των πυροσβεστών. Είμαστε μαζί σας σε αυτό το δύσκολο έργο γιατί μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της πατρίδας».