Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα 3 Απριλίου 2012, συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και τον πρόεδρο του  κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.
Στην συνάντηση μετείχε και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., η οποία αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

«Ο τουρισμός αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια μακροχρόνια τουριστική πολιτική. Αν το κυρίαρχο ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη, τότε ο τουρισμός είναι καθοριστικό μέρος της λύσης. Μπορεί να αποτελέσει για την ελληνική οικονομία έναν ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα. Μια σίγουρη προοπτική ανάκαμψης για τη χώρα, αφού τα επόμενα χρόνια μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και τα πρόσθετα έσοδα για την εθνική οικονομία να ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ.
Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να γίνει άμεσα εθνική προτεραιότητα. Να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της υποβάθμισης που τον καταδίκασε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτόν το σκοπό χρειάζεται μια νέα, στέρεη, συνεκτική, στρατηγικά σχεδιασμένη εθνική πολιτική τουρισμού. Αιχμή  της νέας τουριστικής πολιτικής αποτελεί η ίδρυση αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για τη θεσμική κάλυψη του κλάδου, καθώς και η σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, χρειάζεται μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων, όπως νέος επενδυτικός νόμος, σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο, σύγχρονη στρατηγική αερομεταφορών, καθώς και ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.
Ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί, πρέπει και θα ξαναγίνει σύντομα πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».