Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας - είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτοι και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια Νομιμότητας και Δικαίου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι  νέες προκλήσεις της Άγκυρας – αυτή τη φορά μέσω δηλώσεων ανώτερου αξιωματούχου του Τουρκικού ΥΠΕΞ – δείχνουν ότι η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο. Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνονται πλήρως από το Διεθνές Δίκαιο, από το Δίκαιο της Θάλασσας και από την Διεθνή Έννομη Τάξη.
Οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι της Άγκυρας δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για την προοπτική άσκησης από την Ελλάδα των δικαιωμάτων της για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου…
Οι Τουρκικοί ισχυρισμοί είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτοι και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια Νομιμότητας και Δικαίου.
Η άσκηση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδος είναι θέμα μη διαπραγματεύσιμο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας και με τις συνέπειές της.
Πόσω μάλλον, που η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ θα ανοίξει τον δρόμο – κατά την “πεπατημένη” της Κύπρου και του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου – για την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος του εθνικού πλούτου του Ελληνικού λαού, προκειμένου να ξεφύγει, μιαν ώρα αρχύτερα,  η Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα».