Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Pre - game: Ρούμπινα Καζάν - Ολυμπιακός (13.00). Κάψα γιά νίκη

Ένα θετικό αποτέλεσμα που θα “ζεστάνει” την υπόθεση πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, ψάχνει ο Ολυμπιακός που κοντράρεται σε μία ώρα ( 13:00 ώρα Ελλάδος) στην παγωμένη Μόσχα με την Ρούμπιν Καζάν και θα μεταδωθεί από τον ΑΝΤ1 .  Να ανταπεξέθουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ θέλουν να κάνουν οι Πειραιώτες.
Το θερμόμετρο στην Μόσχα δείχνει -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το πρωί ο ήλιος…έχει κάνει την εμφάνιση του!Ακόμα ένα στοιχείο που συνάδει στην διεξαγωγή του αγώνα είναι ότι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού δεν έχει φυσικό χορτάρι, αλλά τεχνητό χλοοτάπητα.Το μόνο που έχει μείνει για να δοθεί το τελικό «OK», είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας, από τους παρατηρητές του αγώνα και τον διαιτητή, που θα μετρήσουν την θερμοκρασία στις δύο εστίες και στο κέντρο του γηπέδου.
Εφόσον η θερμοκρασία δείχνει έως και -14, τότε ο αγώνας θα γίνει κανονικά, αν όμως είναι από -15 και παραπάνω, τότε ο διαιτητής της αναμέτρησης  Μίλοραντ Μάζιτς, θα ζητήσει τη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Κούρμπαν Μπερντίεφ. 
Οι δύο προπονητές έδειξαν τις προθέσεις τους στην συνέντευξη Τύπου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να επιθυμεί την διεξαγωγή του αγώνα και τον Ρώσο όχι.
Πάντως η «θέση» της UEFA, είναι γνωστή και αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να διεξάγονται αγώνες υπό την αιγίδα της σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Περισσότεροι από 700 άνδρες της ασφάλειας θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το παιχνίδι του Ολυμπιακού ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το γήπεδο και οι γύρω περιοχές του έχουν ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και όλοι οι θεατές θα περάσουν από σε αυστηρούς ελέγχους.
Εξάλλου, έχει προγραμματιστεί να γίνονται συστηματικά περιπολίες στους γύρω δρόμους και στα σημεία όπου θα προβάλλεται ο αγώνας για όσους δεν βρεθούν στο γήπεδο.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει προετοιμάσει την ομάδα του και θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας θα βρίσκονται στην άμυνα, ενώ Μανιάτης και Ορμπάιθ θα ξεκινήσουν στα χαφ. Φουστέρ, Μακούν και Μιραλάς θα αποτελέσουν την τριάδα πίσω από τον Τζιμπούρ.

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κούρμπαν Μπερντίεφ τη Ρούμπιν Καζάν απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αρλάουσκις και στην άμυνα οι Κουζμίν, Σαρόνοφ, Μποκέτι και Ανσάλντι. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Ριαντσάντσεφ και ο Νάτσο, έχοντας στα πλάγια τους Κασάεφ και Καραντενίζ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μάρτινς και ο Ντιαντιούν.