Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Την Παρασκευή 10 - 2 - 2012, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, χωρίς κοσμικότητες τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη όμως Εκκλησιαστική λαμπρότητα, και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, κατά τον οποίο ομίλησε επίκαιρα ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.
Το Σάββατο 11 - 2 – 2011, κυρίως ημέρα της Εορτής, τελέσθηκε ο ΟΡΘΡΟΣ και η Αρχιερατική Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ἀπό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ. Η συμμετοχή του πιστού κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του αλλά και να ωφεληθεί από τα όσα ψυχωφελή και επίκαιρα ανέφερε  ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ήταν μεγάλη.
Λόγω της βροχοπτώσεως η καθιερωμένη Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου στους δρόμους της πόλεως του Ξυλοκάστρου, δεν πραγματοποιήθηκε εφέτος.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κατευθύνθηκε προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα, στην οποία, παρά την χιονόπτωση, είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πιστών και, αφού τέλεσε δέηση, ομίλησε επίκαιρα στην αδελφότητα της Ι. Μονής και τους παρευρισκομένους. Στην συνέχεια παρακάθισε στην εορταστική τράπεζα, που παρέθεσε η αδελφότητα.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ