Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Economist Intelligence Unit: Μελβούρνη, η καλύτερη πόλη στον κόσμο. Ωστόσο, είναι και η όγδοη ακριβότερη.


Μπορεί η Μελβούρνη να είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου αλλά είναι και από τις ακριβότερες, σύμφωνα με έρευνα του Economist Intelligence Unit καθώς είναι η όγδοη ακριβότερη πόλη στον κόσμο, με έβδομο το Σίδνεϊ.
Στη Μελβούρνη το κόστος ζωής είναι 50% πιο πάνω από αυτό της Νέας Υόρκης, ενώ πριν από δέκα χρόνια ήταν 25% πιο φτηνή από την αμερικανική μεγαλούπολη.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα οι δέκα πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο είναι: Ζυρίχη, Τόκιο, Γενεύη, Οσάκα, Όσλο, Παρίσι, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη και Φρανκφούρτη.
Η έρευνα με τίτλο Global Liveable Survey μελέτησε συνολικά 140 πόλεις στον κόσμο και πρώτη όσον αφορά στο επίπεδο ζωής αναδείχθηκε η Μελβούρνη κερδίζοντας τα πρωτεία από το Βανκούβερ του Καναδά.
Το Economist Intelligence Unit ερεύνησε την πολιτική σταθερότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας, το σύστημα υγείας, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την παιδεία αλλά και την πολυπολιτισμικότητα κάθε πόλης.
Αξιοσημείωτο είναι πως η Αυστραλία έχει τέσσερις πόλεις μέσα στην πρώτη δεκάδα και ο Καναδάς τρεις.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς είναι κατά σειρά η Μελβούρνη, η Βιέννη, το Βανκούβερ, το Τορόντο, το Κάλγκαρι, το Σίδνεϊ, το Ελσίνκι, το Περθ, η Αδελαΐδα και το Όκλαντ.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ