Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χατζηνικολάου ασκεί κριτική


Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ*

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν από τους πρώτους Έλληνες δημοσιογράφους που ανακάλυψαν και κατανόησαν τη δύναμη του Twitter. Δίνοντας έμφαση στα social media, με αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι… δι’ αντιπροσώπων.
Χθες το βράδυ λοιπόν, μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του, είναι ενδεικτική του κλίματος το οποίο επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ, στην εποχή της μεγάλης κρίσης και του Μνημονίου. Και ταυτόχρονα, δείχνει ότι… του λείπει η τηλεόραση, την οποία έχει στερηθεί λόγω του λουκέτου που έχει μπει στο Alter, και των αδιέξοδων συζητήσεων με ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ.
«Εκτός από τα επεισόδια και τα εσωκομματικά, μήπως τα δελτία θα έπρεπε να αναλύσουν και τις επιπτώσεις του νέου μνημονίου στη ζωή των πολιτών;», ήταν η ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου, θυμίζοντας τη συγκριτική διαφορά του από τους περισσότερους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών.
Ο εκδότης της Real News συνήθιζε να δίνει έμφαση στην πολιτική ανάλυση, και τις πραγματικές διαστάσεις γεγονότων και εξελίξεων για την καθημερινότητα και το μέλλον των πολιτών. Σήμερα, η πλειοψηφία της θεματολογίας των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, εστιάζει στις εφήμερες εντυπώσεις, αδυνατώντας να προχωρήσει σε ουσιαστική ανάλυση.

statesmen.gr

* Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής