Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αμαλιάδα: Ισόβια στους γονείς που σκότωσαν στο ξύλο το αγγελούδι τους!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι γονείς από την Πάτρα όπου στα τέλη του 2010 κακοποίησαν το μόλις 22 μηνών αγοράκι τους, το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο. Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκείνη την περίοδο, εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας.
Η 36χρονη αθίγγανη Κ.Μ. από το Αίγιο και ο 33χρονος σύντροφός της Α.Μ. από την Πάτρα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία από πρόθεση και για ενδοοικογενειακή βία.
Η 36χρονη, που δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ο 33χρονος, αν και ανύπαντροι απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, πέντε και έξι ετών σήμερα τα δύο, και το 23 μηνών αγοράκι τους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή Λεύκα Πατρών, στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ξυλοκόπησε το μόλις 23 μηνών αγοράκι του μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα να καταλήξει από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών στις 8:30 το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό, όταν πλέον ήταν πολύ αργά και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.
Οι γιατροί του Καραμανδάνειου τότε αντικρίζοντας αυτά τα σημάδια στο σώμα του μωρού,  κάλεσαν την Αστυνομία ενώ οι γονείς υποστήριξαν ότι βρήκαν σε αυτή την κατάσταση το παιδί.
 Ο Ιατροδικαστής είχε τότε διαπιστώσει πως έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές και μώλωπες σε όλο του σώμα, ενώ υπήρχαν και ίχνη καψίματος από τσιγάρα.
Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση  το βρέφος έφερε στο σώμα του παλιά και νέα καψίματα από τσιγάρα, ενώ κάποιες από τις κακώσεις δεν είχαν γίνει λίγο πριν το θάνατο του, κάτι που αποδεικνύει ότι  το μωρό δέχονταν φριχτά βασανιστήρια αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε.
Η υπόθεση ζωντάνεψε χθες στην αίθουσα του ΜΟΔ Αμαλιάδας, με τους δύο γονείς να ρίχνουν ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο, ωστόσο το Δικαστήριο, βάσει και του κατηγορητηρίου που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους θεώρησε συνυπεύθυνους και τους δύο. Η πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ήταν καταδικαστική, η απόφαση του Δικαστηρίου ομόφωνη  , τους επέβαλε Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.